« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
POKUŠAJTE

5 novogodišnjih odluka koje bi trebali donijeti

Obično su na prvom mjestu viškovi kilograma, nezdrava prehrana, pušenje, alkohol i slične stvari, no zacijelo ima i boljih odluka...

Ovakve odluke trebate donijeti
Ovakve odluke trebate donijeti (Dreamstime)
Više o

savjeti

,

Nova godina

,

novogodišnje odluke

Nova godina obično se uzima kao neki datum od kojeg ćemo neke stvari početi raditi drugačije, najčešće one koje predstavljaju loše navike i najgore dijelove našeg karaktera. 

Naravno, obično su na prvom mjestu viškovi kilograma, nezdrava prehrana, pušenje, alkohol i slične stvari, no zacijelo ima i boljih odluka, pa evo pet odluka koje mogu svakom čovjeku popraviti život na bolje.  

Dosada - ne dopustite si da vam je dosadno. Ispunjavajte slobodno vrijeme čitanjem koje će obogatiti vaš rječnik, vozite se biciklom, trčite, otiđite u prirodu, upišite se na nekisport, učite jezike, posvetite se kućnom ljubimcu ako ga imate, upišite neki tečaj.

Loša vibra - što prije shvatite da ne možete biti prijatelj svima, to bolje. Neke osobe vas neće ni upoznati, a već će vas osuditi. Kada biste se se svaki put obazirali, već biste davno bili u depresiji. Birajte svoje društvo prema sličnosti razmišljanja, načinu humora, preferencijama. Stvorite uzak, ali blizak krug prijatelja na koje ćete moći računati. 

Nezadovoljstvo - ako niste sigurni što želite biti i čime se baviti, kakve vrijednosti drugi vide u vama, na što želite usmjeriti pažnju kod ispunjavanja ciljeva, pričajte s drugima, neka vam oni budu glasnici toga što biste mijenjali i prvenstveno neka budu uz vas. Nije sramota pitati za savjet, požaliti se, željeti društvo kada se sojećate zanemarenima. 

Strah - već dugo želite ići na bungee ili osvojiti neki planinski vrh? Odvažite se. Jedan je život. Ne dovodite se u životne opasnosti, dobro se pripremite za takvu egzibiciju, ali nema razloga da ju ne ostvarite. Budite dosljedni svojim željama u skladu s mogućnostima. 

Zdravlje - muči vas debljina? Krenite na trening, izvadite člansku iskaznicu za teretanu, svaku večer idite na trčanje. Grizete nokte? Ostavite se ove ružne navike. Tako prenosite bakterije u usta, inficirate nokat, uništavate zube i izazivate krvarenje desni. Konzumirate previše alkohola? Naučite ga dozirati. Idete kasno leći? Ta navika odrazit će vam se na pamćenje, koncentraciju i razinu stresa. Usvojite naviku kontinuiranog odlaska u krevet do 22 sata.   

31.12.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh