« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
ZAPAMTITE :)

5 kaloričnih namirnica koje su poželjne ovih dana

Neke vrlo kalorične namirnice ujedno donose i dosta blagotvoran učinak na organizam, pa evo što se ovih dana treba naći na vašem stolu

Slobodno pijte šampanjac!
Slobodno pijte šampanjac! (Arhiva)
Više o

kalorije

,

kalorična hrana

Kalorična hrana i blagdani idu ruku pod ruku, no nije svejedno što jedete - neke vrlo kalorične namirnice ujedno donose i dosta blagotvoran učinak na organizam, pa evo što se ovih dana treba naći na vašem stolu:

Krumpir - sjajanje izvor vitamina B6 i C, a kora je puna vlakana. Pripremite ga s korom u pećnici s malo maslinovog ulja i češnjaka i imate ukusnu i zdravu deliciju. Pomfrit izbjegavajte pod svaku cijenu.

Maslac - uvijek bolji izbor od margarina, jer iako sadrži zasićene masne kiseline, ima ih pet putamanje od margarina. Uostalom, našem su tijelu i takve masti nužno potrebne, no u malim količinama. 

Nerafinirani šećer - zdrav i poželjan, za razliku od bijelog rafiniranog šećera koji obično konzumiramo, tako da je voće i med uvijek poželjno na stolu, a bijeli šećer jednostavno izbacite iz prehrane.

Kakao - pun je polifenola, spojeva koji snaže imunitet i učinkovito se bore protiv sezonskih prehlada, pa kad uz njega dodamo najbolji proizvod prirode med, dobivamo šalicu čistog zdravog užitka.

Šampanjac - ima najmanje kalorija od svih alkoholnih pića koja se obično konzumiraju u ovakvim prilikama. 

31.12.2017. 11:15:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh