« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Kreativni koncepti

5 naprava iz bliske budućnosti

Nezaustavljivi razvoj tehnologije sve brže i sve više pretvara znanstvenu fantastiku u stvarnost

Cube radio
Cube radio (CNN)
Više o

uređaji

,

bliska budućnost

,

izumi

,

naprave

1. Cube radio - Q2 Cube internet radio inovativan je u smislu interakcije s korisnicima. Radio oblika kocke omogućuje korisniku da izabere radio stanicu ili promijeni glasnoću pomičući sam uređaj. Kako bi izabrali jednu od 4 podešene radio stanice, uređaj se mora okrenuti na jednu od njegovih ploha. Nagib prema naprijed pojačava glasnoću, dok je nagib nazad smanjuje.

2. Ugradiva antena - nove štedljive bežične tehnologije omogućuju ugradnju nadzornih medicinskih uređaja u ljudsko tijelo, kako bi se imale dostupne informacije o krvnom tlaku, metabolizmu i ostalim tjelesnim statistikama.

3. Povezani pacijent - u prošlosti je komunikacija između medicinskih uređaja bila bazirana na određenim standardima koji su nudili ograničenu ili nikakvu mogućnost zajedničkog funkcioniranja. Uz pomoć Bluetooth Health Device Profilea razvijenog specijalno za medicinske svrhe to se promijenilo. To znači bolju cjelokupnu sliku vašeg zdravstvenog stanja.

4. Kontrola umom - slanje moždanih valova direktno u kompjuter ideja je kojom bi se omogućilo paraliziranim osobama da komuniciraju bez ugradnje elektroda u mozak. Ovaj uređaj se sastoji od tri glavne komponente i nekoliko manjih specijaliziranih softvera. Kapa drži male senzore pričvršćene na glavu korisnika. Pojačalo je povezano s elektrodama i koristi se kako bi ubrzalo analogne signale koji se pretvaraju u digitalne i analiziraju uz pomoć softvera na kompjuteru. Velika promjena u odnosu na prijašnje slične pokušaje jest kapa koja je udobna i može se točno podesiti na glavu korisnika. Cijeli sustav trebao bi biti dostupan za 5000 dolara.

5. Gledanje kroz zidove - policija  i vojska žude za mogućnošću da gledaju kroz zidove kada izvode specijalne operacije. Uređaj pod imenom Prism 200 mali je radar  koji omogućuje lokaciju pokreta i osoba u sobi ili zgradi. Radi kroz cigle i betonske zidove i toliko je osjetljiv da može locirati i nečiji dah.

29.10.2009. 12:15:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh