« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci
SAVJETI

5 namirnica uz koje i dalje mršavimo

Moguće je ako pravilno birate namirnice koje će vam pomoći u bržem sagorijevanju kalorija

Batat je genijalna namirnica
Batat je genijalna namirnica (Arhiva)
Više o

jabuke

,

rajčica

,

batat

Kako jesti, a ipak gubiti kilograme i pritom ne biti stalno gladan? Moguće je ako pravilno birate namirnice koje će vam pomoći u bržem sagorijevanju kalorija. Možete ih jesti svaki dan, čak i u većoj količini, a ipak mršaviti.

Batat - odlična zamjena za krumpir jer sadrži manje kalorija, a duže će vas držati sitim. Ako ste ljubitelj hrane koja je nepoželjna, a želite mršaviti, zamijenite je namirnicama poput batata i u organizam unesite dosta vlakana, vitamina C, kalija i vitamina B6.

Jabuke - dovoljno slatke da mogu pobijediti žudnju za slatkišima i upravo zbog toga često se koriste u pripremi deserta. Sadrže malo kalorija, masti i soli, a odličan su izvor vlakana. Jabuka će potaknuti i rad probavnog sustava.

Naranče - odličan izvor C vitamina koji tijelu omogućava nesmetano funkcioniranje. Ako želite izgubiti suvišne kilograme, ipak umjereno jedite naranče, jer sadrže dosta šećera. Udio vlakana iz ove voćke pomoći će vam u regulaciji razine glukoze u krvi.

Rajčice - sadrže puno korisnih tvari koje će dugoročno pomoći vašem organizmu, a kratkoročni učinak su mršavljenje i prevencija daljnjeg nakupljanja suvišnih kilograma. Sadrže malo kalorija, ali vas brzo zasite i odličan su izvor vlakana koja pomažu u radu probavnog sistema.

Zobene pahuljice - zbog visokog udjela vlakana ubrzat će metabolizam i pomoći će vam da se duže osjećate sitim. Najbolji način da počnete dan je upravo zdjelica zobenih pahuljica.

02.07.2019. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh