« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu
STVARNO?

4 namirnica koje sigurno usporavaju starenje

Za usporavanje starenja nije samo bitno što stavljate na kožu, nego je još i važnije što unosite u organizam

Možete i u poznijim godinam izgledati sjajno...
Možete i u poznijim godinam izgledati sjajno... (Arhiva)
Više o

mladolik izgled

,

usporavanje starenja

Svi želimo biti mladi i lijepi što duže, i to je normalno - no, većina ljudi nakon pedesete počinju izgledati bitno starije, što im se sigurno ne sviđa.

Ipak, određene namirnice, ako ih se redovito konzumira, mogu usporiti proces starenja. Donosimo popis.

Avokado - avokado sadrži antioksidanse poput vitamina B i C, folata, magnezija, luteina i beta-karotena. Bogati su i zdravim mastima koje poboljšavaju anti age djelovanje antioksidansa.

Borovnice - borovnice su pune antioksidansa, koji mogu zaštititi stanice od propadanja i pomoći pri usporavanju procesa starenja. Također, istraživanja su pokazala da borovnice pomažu žaštititi organizam od kognitivnog propadanja povezanog sa starenjem.

Orašasti plodovi - orašasti plodovi čine isto što i borovnice. Odličan su izvor mngoih nutrijenata, a uz antioksidanse sadrže i zdrave masti i minerale. Istraživanje iz 2014. godine pokazalo je da mogu smanjiti rizik od srčanih bolesti, dijabetesa, metaboličkog sindroma te debljanja.

Zeleno lisnato povrće - povrće poput špinata i kelja bogato je nutrijentima, vitaminima i antioskidansima koji smanjuju oksidativni stres, a istraživanja pokazuju da i jedna porcija lisnatog zelenog povrća dnevno može usporiti kognitivno propadanje, piše Eat this.

23.11.2021. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh