« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

5 namirnica koje možete jesti svakodnevno

Kalorije su nekima postale opsesija, no i tu postoje razlike i nije svejedno otkud dolaze - ove namirnice prepune su nutrijenata koji vam trebaju

Domaći sir - svaki dan bez problema
Domaći sir - svaki dan bez problema (Arhiva)
Više o

kalorije

,

brojanje kalorija

,

kalorične namirnice

Kalorije se razlikuju od namirnice do namirnice, jer u nekima uz njih dobivate i toliko drugih korisnih nutrijenata da je prava šteta ne jesti to svaki dan.

Jaja - jedine namirnice na svijetu koje kuhanjem ne gubi na hranjivosti. Osim minerala i vitamina, jaja su izvrstan izvor omega 3 masnih kiselina koje štite srce i krvožilni sustav.

Kokos - ovo voće sadrži čak 90 posto zasićenih masnih kiselina. One se drugačije razgrađuju i potiču rad metabolizma i dulju sitost, pa se preporučavaju osobama koje žele skinuti suvišne kilog

Maslinovo ulje - prirodni izvor dobre masti, obiluje vitaminima E i K, kao i moćnim antioksidansima. Dokazano je da redovita konzumacija maslinova ulja štiti od upala, snižava krvni tlak i dobra je za srce i krvožilni sustav.

Orašasti plodovi - sjajan su izvor vitamina E, koji je zadužen za elasticitet i zdravlje kože. Osim toga, orašasti plodovi sadrže i magnezij, koji se inače teško apsorbira iz hrane, a važan je za borbu protiv stresa i za zdravlje živaca.

Sir - rameprepun je hranjivih tvari poput kalcija, fosora, selena i vitamina B12, a jedna kriška sira sadrži nešto manje od 7 grama proteina, koji su važni za izgradnju mišića, pravilan rad mozga i ostalih organa u tijelu. Ukoliko izbjegavate jesti meso ili ribu, hranjive tvari nadomjestite sirom.

25.07.2016. 11:26:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh