« Iza ogledala
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
ZANIMLJIVO!

5 najsočnijih detalja iz dosjea o ubojstvu Kennedyja

Vjerovali ili ne, ama baš nitko u tim dokumentima nije pronašao otvoreno priznanje za neku veliku zavjeru u kojoj su sudjelovali CIA, Sovjeti, mafija ili sivi vanzemaljci s Alpha Centaurija

I dalje ima crnih rupa u priči...
I dalje ima crnih rupa u priči... (Arhiva)
Više o

ubojstvo

,

teorije zavjere

,

tajni dokumenti

,

JFK

Tajni dokumenti američke vlade o ubojstvu najomiljenijeg američkog predsjednika Johna Fitzgeralda Kennedyja ugledali su napokon svjetlo dana po naredbi Donalda Trumpa, no teorije zavjere ostale su kratkih rukava... ili ipak nisu?

Povjesničari, novinari i teoretičari zavjera odmah su se bacili na kopanje kroz dosjee očekujući bog-zna-kakva velika otkrića. I, vjerovali ili ne, ama baš nitko u tim dokumentima nije pronašao otvoreno priznanje za neku veliku zavjeru u kojoj su sudjelovali CIA, Sovjeti, mafija ili sivi vanzemaljci s Alpha Centaurija.

Dovraga, unutra nema čak ni mrvice dokaza da je na travnjaku ležao drugi atentator...

Zato smo za vas izdvojili pet prilično intrigantnih bisera koji su do sada bili "top secret".

1. Britanske su novine dobile čudni anonimni poziv 25 minuta prije atentata

Ovaj je dokument podjednako bizran, koliko je i istinit: 25 minuta prije nego što je JFK upucan, lokalne britanske novine Cambridge News dobile su čudni telefonski poziv.

Osoba na drugom kraju žice rekla je da bi "novinar Cambridge Newsa trebao nazvati američko veleposlanstvo u Londonu za neke važne vijesti, a zatim spustio slušalicu", navodi se u dopisu koji je James Angleton, šef kontraobavještajnog odjela CIA-e od 1954. do 1975. godine, poslao direktoru FBI-a J. Edgaru Hooveru.

Sve zanimljivosti pročitajte na portalu Gentleman.hr

30.10.2017. 16:34:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh