« Putovanja
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
Tko je za?

5 najskupljih privatnih otoka koje možete iznajmiti u 2017.

Ako već nećemo putovati, baremo zajedno pasimo oči

Coco Prive Kuda Hithi
Coco Prive Kuda Hithi (Arhiva)
Više o

top putovanja

,

otok

,

iznajmljivanje

Ako se osjećate posebno velikodušnima, a dubina džepa vam to dopušta, možda vas možemo nadahnuti da za nadolazeće blagdane nekoga razveselite vrućim odnorom na jednoj od naših 5 hit otočnih destinacija. Ako pak Maldive možete samo sanjati, znajte da niste sami. I mi ćemo ih, zajedno s vama, samo gledati na slici.

5.  Coco Prive Kuda Hithi, Maldivi

Coco Prive Kuda Hithi

Coco Prive Kuda Hithi  otvoren je 2012. godine, a odonda je zasluženo proglašen najelegantnijim i najsofisticiranijim otokom na Maldivima. Glavni smještaj sastoji se od rezidencije na dva kata okružene palmama i pet jednosobnih vila (dvije od njih s luksuznim bazenima). Unutrašnjost kuća dizajnirao je Guz Wilkinson, a otok ima i privatnog kuhara koji kuha po narudžbi. Gostima su u svako doba dostupni kajaci, jahte, gliseri, wellness centar i profesionalni terapeuti. Jedna noć na otoku deset će gostiju koštati 45 000 dolara.

4. Voavah, Maldivi

Voavah, Maldivi

Vovah je prvi privatni otok s luksuznim hotelskim lancom Four seasins. Može primiti 22 gosta, nudi 7 spavaćih soba u vilama razmještenih duž obale. Gostima dvadeset i četiri sata dnevno na raspolaganju stoje teretana, knjižnica, sobe za igru, bazeni i jahta. U svako doba može se uživati i u vodenim sportovima, a za goste brine ukupno 28 članova osoblja. Zagarantirana je potpuna privatnost, što se i očekuje s obzirom na cijenu od 46 360 dolara za noć.

3. Otok Necker, Djevičansko otočje

 Otok Necker

Otok Necker stalno je prebivalište svog vlasnika Sira Richarda Bransona - šezdeset trogodišnjeg internacionalnog biznismena. Otok u svako doba može primiti 30 osoba, a jedna noć koštat će vas 48 000 dolara. Na raspolaganju će vam biti 80 članova osoblja, a moći ćete se pohvaliti da ste boravili na istom otoku na kojem je Kat Moss slavila 40.rođendan, Googlov suosnivač Larry Page svoje vjenčanje, a suosnivač Wikipedije Jimmy Wales ovdje je provodio medeni mjesec. Otok je 2011. poharao požar, no uložena 22 milijuna dolara izbrisala su svako sjećanje na tu tragediju.

2. Otok Tagomago

Otok Tagomago

Otok Tagomago smatra se najboljim privatnim otokom na Balearima, a ne šteti ni što ga posjećuju brojne svjetske zvijezde. Nalazi se 900 metara od obale Ibize, garantira privatnost daleko od glasnih klubova, a zapravo na samo 5 minuta udaljenosti od grada. Počeo se iznajmljivati 2008. godine, nudi široki spektar aktivnosti na 600 000 metara kvadratnih, idilične plaže i privatni mlažnjak. Sve to dobit ćete za 109 000 dolara na tjedan.

1. Otok Velaa, Maldivi

Velaa, Maldivi

Smješten u Tihom oceanu, otok Velaa privatan je posjed češkog milijunaša Jiřija Smejca i najluksuznije je mjesto na Maldivima. Osim kristalno čistog mora i privatnih plaža, na otoku se nalazi teretana, wellness centar i impresivan broj mjesta za provođenje slobodnog vremena, poput teniskih terena, zida za penjanje i škole za golf. Restorani poslužuju samo najbolja jela za svojih 80 gostiju, koji za noć na ovom otoku izdvajaju nevjerojatnih 1.8 milijuna dolara i više.

 

Piše: Andrea Holi
04.11.2017. 10:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh