« Život
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
ZAPAMTITE :)

5 najinteligentnijih pasmina na svijetu

Ako tražite pametnog psa kojeg ćete lako naučiti gomilu trikova, predlažemo vam da odaberete neku od ovih pet pasmina

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

psi

,

njemački ovčar

,

inteligencija

,

border collie

,

pasmine

,

zlatni retriever

,

rotvajler

,

pudla

Pametan pas često je pametniji i od svog gospodara, rekli bi neki, a postoji nešto što privlači ljude da svoje pse učine ne samo poslušnima, već i pravim zabavljačima u nekim slučajevima.

E sad, kao i ljudi, nisu ni svi psi isti, pa ako želite postati ponosni vlasnik psa koji zna gomilu trikova i čini vas privlačnijim drugim ljudima, evo među kojih pet pasmina trebate odabrati štene koje će brzo i kvalitetno učiti.

Border Collie - na samom vrhu liste pametnih pasmina. Ovaj krajnje inteligentan pas nevjerojatnom brzinom i lakoćom usvaja znanja, a vlasnici ga mogu naučiti gotovo svim zadacima. Osim toga, graničarski škotski ovčar vrlo je strpljiv i pžljiv te nikako sklon agresivnom ponašanju. Upravo zbog toga sve je omiljeniji i kao kućni ljubimac.

Njemački ovčar - poznat je po svojoj inteligenciji, hrabrosti i zaštitničkim instinktima. Ako se s njim radi od malih nogu, njemački ovčar je jedan od najposlušnijih pasa na svijetu. Voli usvajati nova znanja i učiti razne trikove zbog čega se često koristi kao policijski pas ili pas spasilac.

Pudla - vrlo inteligentna pasmina koja brzo usvaja sva znanja i zadatke koji se od nje očekuju. Poznata je po tome što ju je jednostavno trenirati jer se brzo prilagođava velikom broju situacija. No, bez obzira na to što je ovaj pas iznimno inteligentan i pametan, vlasnik u učenje treba uložiti mnogo truda i strpljenja.

Rotvajler - izrazito inteligentna pasmina, a s obzirom na to što voli i želi učiti brzo usvaja znanja. Iako je prvenstveno poznat kao odličan čuvar, malo ljudi zna koliko je rotvajler zapravo dobar učenik. Važno je jedino da se s dresurom i socijalizacijom krene već od malih nogu, dok je pas još štene.

Zlatni retriver - inteligentna pasmina koja brzo savladava različite trikove i znanja. On, ne samo da je dobar u učenju, već i voli učiti što mu predstavlja neku vrstu igre. Osim toga, zlatni retriver idealan je kućni ljubimac za mlade obitelji jer obožava djecu.

01.04.2017. 11:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh