« Putovanja
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ZA OPUŠTANJE

5 najfascinantnijih otoka

POGLEDAJTE GALERIJU - Zaboravite na brige i u mislima otputujte na prekrasne plaže i još ljepši krajolik

Više o

otoci

,

Malta

,

najljepše plaže

,

Bora Bora

,

Francuska Polinezija

,

Prince Edward Island

,

Isla Grande de Tierra del Fuego

,

Isle of Wight

Najnoviji turistički vodič, Frommerov "500 Extraordinary Islands" predstavlja nam otoke koje bi svakako vrijedilo posjetiti, a ne bi bilo loše ni živjeti na njima. Izdvajamo pet najzanimljivijih.

Bora Bora (Francuska Polinezija)
Romantični raj na Zemlji i popularno mjesto za medeni mjesec fascinantno je po izvanrednim prirodnim ljepotama i luksuznim smještajnim kapacitetima. Zbog visokih cijena, na plažama Bora Bore danas uglavnom uživaju samo bogati turisti.

Prince Edward Island (Kanada)
Pored prekrasne obale, otok krase i jedinstvene uvale te povijesna ribarska sela u kojima turisti mogu upoznati pristupačno lokalno stanovništvo.

Malta
Šetnjom po bilo kojem gradiću na Malti dobivate dojam da se nalazite u jednom od arhitektonski najprivlačnijih središta Europe. Malta je gotovo savršena kombinacija Londona, Pariza i Rima, a na jednom mjestu možete se odlično zabaviti, odmoriti i uživati u životu.

Isla Grande de Tierra del Fuego (Argentina i Čile)
Prije nekoliko stoljeća jedini stanovnici otočja u Južnoj Americi bili su Yahgan indijanci. Razvojem pomorstva otočje je postalo otvoreno za posjetitelje, a rt Dobre nade jedna je od najopisivanijih lokacija u pomorskim knjigama.

Isle of Wight (Channel Islands, VB)
Kraljica Viktorija je 1845. počela posjećivati otok u sklopu svojih ljetnih praznika. Njenu tradiciju nastavili su brojni autori i pisci koji su u predivnom krajoliku tražili inspiraciju.

05.03.2010. 12:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh