« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

5 najboljih zaštita od gripe i prehlade

Sezona gripe i prehlada u punom je jeku, a ako ne želite provoditi dane u krevetu s visokom temperaturom, evo kako ćete se zaštititi

Zimi nema obroka bez češnjaka
Zimi nema obroka bez češnjaka (Shutterstock)
Više o

gripa

,

češnjak

,

prehlada

,

prevencija

,

luk

,

kiseli kupus

,

hren

Kako se zaštititi od gripe? Nije to tako teško, tvrde stručnjaci, i to bez cijepljenja, raznih "čudotvornih" pripravaka i lijekova s reklama. Naravno, riječ je o prirodnim načinima koji su dokazano učinkoviti.

Za početak - vježbajte. Istraživanje je pokazalo da je rizik za obolijevanje od gripe bio najmanji kod ispitanika koji su intenzivno vježbali najmanje 2,5 sata tjedno.

Podaci prikupljeni od oko 4800 osoba pokazuju i kako umjerena tjelovježba nije imala ovakav zaštitni učinak.

Istraživači su izračunali i kako bi povećanje broj ljudi koji intenzivno vježbaju spriječilo oko 10% svih slučajeva gripe koji se inače bilježe.

Nadalje, pazite što vam je u tanjuru, a ove 4 namirnice jednostavno morate uvrstiti u svoj jelovnik tijekom hladnih dana.

Češnjak - lijek za sve bolesti naših starih ima izuzetno snažno antibakterijsko, antivirusno i fungicidno djelovanje, jača imunitet i moćan je antioksidans. Znači, svakoga dana stavite ga u jelo, no prije obrade neka odstoji nasjeckan 15-ak minuta na dasci kako bi se aktivirale sve ljekovite tvari u njemu. ubija viruse

Hren - gotovo jednako snažno djeluje na bakterije, gljivice i viruse kao i češnjak, prepun minerala i vitamina i učinkovit protiv gripe i prehlade, a uz to čisti začepljene sinuse. Obavezan sastojak zimskih obroka.

Kiseli kupus - prepun vitamina C i gotovo svih važnih minerala zaštitit će vas od virusa i bakterija, a kako je sjajan čistač organizma i diuretik, pomoći će i u izbacivanju svih toksina iz tijela. 

Luk - luk će se potruditi održati vaše krvne žile zdravim, čistim i učinkovito regulirati količine šećera u krvi.

Sve u svemu, okrenite se narodnim receptima i zima će proći bez bolesti!

17.01.2016. 09:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh