« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
VRUĆINE

5 najboljih pića za osvježenje

Tijekom velikih vrućina izuzetno je važno unositi u organizam dovoljno tekućine kako ne biste dehidrirali. Osim vode, još neka pića vam mogu pomoći da se osvježite

Napravie ledeni čaj
Napravie ledeni čaj (Arhiva)
Više o

vrućine

,

pića

,

rashlađivanje

Vrućine su tu i neće brzo otići, pa nije zgorega imati pri sebi neku tekućinu, po mogućnosti onu koja će vas dobr i kvalitetno rashladiti.

Stoga, evo pet najboljih...

Kava - ako unesete preveliku količinu kofeina u tijelo, on će djelovati kao diuretik. Da bi imao takav učinak, trebali biste popiti oko pet šalica kave dnevno. No, umjerene količine mogu biti osvježavajuće.

Ledeni čaj - čajevi su zdravi i mogu poprilično pomoći u hidtratizaiji, a sadrže i velike količine antioksidanasa. No, ljeti je teško piti topličaj pa je tijekom vrućina bolje odabrati ledeni čaj, samo izbjegavajte dodavati previše šećera.

>> Voda od đumbira - pravi ljetni napitak >>

Sokovi od povrća - sokovi od povrća zdravija su opcija od voćnih sokova, a svakako će vam pomoći da ostanete hidratizirani. Ako vam se ne sviđaju sokovi od povrća, možete jesti povrće koje je sadrži veliku količinu vode, kao što su krastavci, paprike, zelena salata i celer, piše Eat this.

Mineralna voda s okusom - mineralna voda mnogima je ukusnija nego obična, a danas postoji niz mineralnih voda s okusom koje mogu biti pravo osvježenje. No, svakako provjerite sastojke i izbjegavajte one s prevelikom količinom dodanog šećera. Osim toga, možete kupiti i običnu mineralnu vodu i u nju dodati sok od limuna ili ekstrakt vanilije.

>> Napitak koji vas diže, doslovno >>

Sportska pića - da biste se osvježili, odaberite pića namijenjena sportašima, samo pripazite da ne uzmete ono piće s velikim sadržajem šećera. Potražite vrstu koja je bogata elektrolitima koji će vas zaštititi od dehidracije.

25.06.2021. 11:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    25.06.2021. 20:12
    ledeni caj breskve
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh