« Život
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

5 načina za pronalazak idealnog partnera

Iako je upoznavanje idealnog partnera najčešće stvar slučajnosti, sklapanju svake veze prethodi puno rada na sebi, ali i aktivno djelovanje u vidu sklapanja novih poznanstava ili privlačenja pažnje suprotnog spola

Zaslužili ste sreću
Zaslužili ste sreću (Arhiva)
Više o

ljubav

,

savjeti

,

savršen partner

Savršen partner je nekim ljudima nedostižan, no ne zato što nisu dovoljno dobri ili lijepi,, već zbog toga što nisu sredili odnose u svojoj glavi i postavili prioritete na pravi način.

Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u potrazi za najboljom osobom za sebe:

Budite otvoreni - ukoliko vam osobe suprotnog spola pristupe ili pokušaju ostvariti komunikaciju s vama, pokušajte biti otvoreni i nemojte odbacivati takvu mogućnost zbog straha od neuspjeha.

Ponekad će biti riječ samo o neverbalnoj komunikaciji, pa se potrudite takve znakove prepoznati i odgovoriti na njih ukoliko ste zainteresirani.

Također, ne morate se bojati uspostaviti prvi kontakt. Vjerojatno je i suprotnoj strani jednako teško kao i vama, a uz to, uistinu nemate što za izgubiti.

Definirajte sebe, ali i kvalitete koje tražite kod partnera - prije upuštanja u bilo kakve odnose, veoma je važno upoznati sebe. Ovo prvenstveno uključuje osvještavanje svojih potreba, a samim time i kvaliteta koje su nam bitne kod suprotnog spola.

Definirajte sve osobine koje određuju vašeg idealnog partnera, ali ih pritom rangirajte prema stupnju kompromisa na koji ste spremni pristati kada je riječ o svakoj od njih.

Ubrzo će slika o ´pravoj osobi´ biti puno jasnija, no zapamtite, u stvarnosti vas može privući osoba dijametralno suprotna svemu što ste očekivali.

Ako do toga i dođe, bit će korisno znati na koje ste kompromise spremni pristati, a da pritom ne budete nesretni.

Nađite hobi - ovaj korak ne samo da nam omogućuje da se osjećamo bolje, već je to i odličan način za sklapanje novih poznanstava s osobama koje imaju slične interese, što može biti odličan temelj za izgradnju kvalitetnog odnosa.

Osim toga, tečaj plesa, primjerice, sigurno je dobar način za ostvarivanje prvog kontakta, a možda i stvaranje prvih iskrica.

Napravite vremena u rasporedu kako biste odvojili vremena za sebe, a istodobno stvorili mogućnost za sklapanje novih poznanstava. Poslovne obveze nisu izgovor.

Nastojite kod sebe jačati osobine koje ste definirali kao ključne kod izbora partnera -ovaj korak vam može pomoći kako biste našli zajednički jezik s osobama koje pridaju jednaku pažnju istim vrijednostima. Premda se suprotnosti često privlače, ovakvi odnosi u stvarnosti najčešće puno bolje funkcioniraju.

Također, ukoliko sami budete u vezu ulagali onoliko koliko očekujete od partnera sigurno ćete postaviti dobre temelje za izgradnju kvalitetnog odnosa.

Radite na sebi - vjerojatno biste željeli da vaš budući partner bude pozitivan, pun samopouzdanja i siguran u sebe, stoga biste prvenstveno trebali uložiti napore da i sami budete takvi. Učinite sve što možete da biste bili ispunjeni i zadovoljni, čime ćete postići da se i drugi osjećaju dobro u vašem društvu.

 

5. 

30.10.2016. 14:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh