« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana
ZNATE LI?

5 načina kako vam kolagen pomaže

Što to stvarno kolagen čini za naš izgled i kako nam može pomoći da izgledamo svježije i mlađe?

Kolagen vas čini ljepšim
Kolagen vas čini ljepšim (Arhiva)
Više o

kolagen

,

ljepota

,

učinci

Kolagen nije samo sastojak kojim vas privlače da kupite raznorazne proizvode za ljepotu - to je protein koji se nalazi u vezivnom tkivu i kostima. Kako se radio o jednom od najvažnijih gradivih proteina u tijelu, nije ni čudo da je toliko popularan i naglašava se potreba za njegovim unošenjem.

Naime, proizvodnja kolagena u tijelu opada kako starimo pa ga žene sve više pokušavaju 'ubaciti'u svoje tijelo na drugačije načine. 

Što to stvarno kolagen čini za naš izgled i kako nam može pomoći da izgledamo svježije?

Bolji san - glatka koža nedostižna je bez kvalitetnog sna. Za vrijeme sna naša se koža i stanice obnavljaju pa je spavanje iznimno bitno za svježu kožu. Kolagen potpomaže dubok i dobar san zahvaljujući glicinu koji je zaslužan za opuštanje tijela i uma. 

Brži metabolizam - ovaj kompleksni protein ubrzava rad mnogih funkcija našeg tijela. Diže nam razinu energije jer tjera šećer direktno u tkvia našeg tijela. Zahvaljujući tome brže se razvija mišićna masa, a tijelo počinje brže topiti masti. Iz tog se razloga mnoge žene okreću kolagenu na putu do fit linije, ali i zato jer, navodno, pobuđuje osjećat sitosti.

Bujnija kosa - baš kao i u slučaju kože, kolagen pomaže i u regeneraciji i rastu kose, Ima antioksidantska svojstva i štiti folikule kose od oštećenja. Protein ojačava vrhove kose i potiče rast novih folikula, a korištenjem ovog proteina možete postići i veći volumen i bujniju kosu. 

Ljepša koža - proizvodnja kolagena smanjuje se s godinama, a zato se bore i razne linije teksture kože sve više vide.Upravo je ovo pravi razlog zašto su kreme za lice obogaćene magičnim proteinom. Kolagen umiruje upale na licu i bolne točke te dokazano djeluje na strije i ožiljke. Čini vašu kožom mekom i podatnom pa ga zato beauty industrija obožava.

Zdraviji zglobovi - dodaci prehrani koji sadrže kolagen koriste se kako bi ublažili bolove u zglobovima. Glicin u ovom proteinu pomaže kostima i ozljedama da brže zacijele i oporave. Kolagen dokazano pomaže osobama s korničnim bolovima i artritisom da im zglobovi bolje funkcioniraju i manje bole. 

Stoga, ne zaboravite na kolagen!

11.06.2018. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh