« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
PRIPAZITE

5 loših navika koje vam uništavaju zdravlje

Loše navike glavni su uzrok svih problema sa zdravljem, a ovih pet koje navodimo definitivno su najopasnije i znatno vam skraćuju život

Definitivno pogrešan način života :)
Definitivno pogrešan način života :) (Shutterstock)
Više o

voda

,

brzo jedenje

,

loše navike

,

mašta

,

tjelesna neaktivnost

,

zadržavanje daha

Loše navike mogu vam značajno skratiti život, a ovih pet spadaju među najopasnije za vaše zdravlje:

Nedovoljno vode - znamo da smo već dosadni, ali stvarno je potrebno popiti barem 8 velikih čaša vode dnevno, jer nam tijelo potroši čak 10 do 12 čaša kroz znojenje, disanje i urin. Stoga, zamijenite gubitke i održite tijelo hidriranim.

Prebrzo jedete - ona stara koju vam je mama govorila od malih nogu o tome da ne smijete samo ubaciti hranu na brzaka u sebe je potpuno istinita, jer ćete na taj način uzrokovati velike probleme svojoj probavi, a i nećete dati vremena mozgu da shvati da ste zapravo siti, pa ćete ubrzo muku mučiti s viškom kilograma.

Premalo aktivnosti - sjedilački način života doslovno vam može doći glave, jer tjelesna aktivnost pokreće procese u tijelu kojima se čistimo od toksina. Ako toga nema, sve se gomila u unutrašnjim organima i, prije ili kasnije, rezultira bolestima.

Premalo maštanja - možda vam se čini da pišemo gluposti, no vašem mozgu jednostavno je potreban odmor tog tipa - zavalite se udobno i zamišljajte sve što želite (a još bi bolje bilo da to radite tijekom trčanja u prirodi).

Zadržavanje daha - plitko disanje može biti znak mnogih bolesti, no zapravo se obično radi samo o lošoj navici koja sprječava unos dovoljne količine kisika i izbacivanje ugljičnog dioksida.

28.04.2016. 11:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh