« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
MLJAC

5 koristi za zdravlje od malina

Maline su vrlo zdrave, a u nastavku donosimo kako sve pozitivno utječu na naš organizam

Maline su riznica zdravlja
Maline su riznica zdravlja (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

vitamin C

,

antioksidansi

,

maline

Maline imaju karakterističan bogat i sladak okus, a i zanimljiva boja i izgled obično nas zaustave i potaknu na razmišljanje ne bi ih kupili... trebali bi, definitivno. .

Naime, maline su vrlo zdrave, a u nastavku donosimo kako sve pozitivno utječu na naš organizam. 

Antioksidansi - sebi sadrže antioksidanse koji djeluju protuupalno, sprječavaju djelovanje štetnih mikroba i oštećenje tjelesnih stanica. Među njima su antocijanin, resveratrol, pterostilben te elagitanin. 

Čaj - od listova maline pravi se ljekoviti čaj koji se još davno koristio kao ublaživač menstrualnih tegoba te za pomoć kod neplodnosti. Preporuča se kod prehlade, upale grla, kašlja, crijevnih upala, proljeva i hemoroida.  

Kosa i koža - jedan obrok malina dnevno poboljšava kvalitetu kože i kose. Ekstrakti maline često se koriste u kozmetici za hidrataciju, a sjemenke čileanske maline koriste se za dobivanje ulja bogatog esencijalnim masnim kiselinama koje su sastavom "srodne" prirodnoj masnoći ljudske kože. 

Krvne žile - maline obiluju vlaknima, stoga su odličan izbor za probavu i zdravo srce. Dobro je poznato kako su vlakna nužna za pravilnu funkciju crijeva i pročišćavanje krvnih žila.

Vitamin C - sto grama plodova sadrži čak 44% preporučene dnevne količine vitamina C. Osim njega, sadrži i vitamine B skupine te vitamine E i K. Također, bogat je izvor kalija, a sadrži i magnezij, mangan i bakar. 

23.05.2019. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh