« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
PRIPAZITE

5 kombinacija hrane koje ne idu zajedno

Razloge za umor ili osjećaj težine u želucu nakon ručka nutricionisti traže i u kombinaciji namirnica na tanjuru, a ne samo količini

Nekad vas može zaboljeti...
Nekad vas može zaboljeti... (Arhiva)
Više o

hrana

,

problemi

,

želudac

,

kombinacija hrane

Čak i zdrava hrana može biti loša za vas ako ne pripazite na kombinaciju - neke namirnice zajedno mogu stvoriti probleme želucu, a i vama.

Stoga, pripazite što jedete, bez obzira na to što "jedete zdravo"... evo pet dobrih primjera

Jaja i slanina - različitim proteinima u istom zalogaju treba dugo da se razgrade. Stoga, ako se osjećate kao da imate kamenje u želucu nakon krepkog doručka koji kombinira jaja s mesnim prerađevinama, izbjegnite ga.

Majoneza i tuna - kombinacija masti i životinjskih proteina stres je za probavni sustav pa ako primijetite da se ne osjećate najbolje nakon sendviča ili salate s tunom, promijenite umak. Umjesto majoneze dajte prednost lako probavljivom povrću uz koje će jelo biti sočno, ali ne i masno.

Mlijeko i banane - smoothieji od banane na bazi mlijeka mogu biti veliki neprijatelji dobre probave jer kombinacija voća i mliječnih proizvoda potiču višak kiseline u želucu. Stoga umjesto kravljeg, isprobajte biljna mlijeka od orašastih plodova, soje ili riže. Kako bi bili nježniji za želudac, napicima s mlijekom možete dodati malo kardamoma, muškatnog oraščića ili đumbira.

Palačinke s voćem - voće je najbolje jesti na prazan želudac, oko pola sata prije obroka, a ne za desert ili u kombinaciji s hranom koja se dugo probavlja. Jela poput palačinki i voća napravit će "gužvu" u probavnom sustavu pa ih je pametnije razdvojiti

Tortilje s grahom i mesom - ova kombinacija se može činiti očitom pogreškom, ali za kaos u želucu nije samo grah kriv. Dok su grah i sir baza finog burrita (i nadutosti), tegobama pridonose i masni ili začinjeni umaci. Za mirniju probavu smanjite količinu sira i graha, a prednost dajte povrću.

08.01.2022. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh