« Život
objavljeno prije 7 godina
STVARNO?

5 jasnih znakova da imate malog genijalca

Postoji nekoliko znakova koji mogu pokazati je li beba nadarena i darovita, i možete ih uočiti već sa samo nekoliko mjeseci starosti

Imate li vi jednog ovakvog doma?
Imate li vi jednog ovakvog doma? (Arhiva)
Više o

znakovi

,

bebe genijalci

,

darovita djeca

Darovita djeca mogu biti blagoslov, no ima i onih koje bi se moglo nazvati i prokletstvom jer ste zbog njih proveli mnoge besane noći, posvađali se sa svim mogućim učiteljima i profesorima koji nisu shvaćali njihovu stvarnu genijalnost i još ponekom osobom po putu do zrelosti...

Ako želite znati jeste li u takvoj (ne)volji bogova, evo pet znakova koji vam već s nekoliko mjeseci mogu otkriti je li vaš anđeo toliko pametan da će vas od toga (barem) jednom zaboljeti glava...

Brže dolazi do prekretnica - većina prekretnica ima prilično širok raspon onoga što se smatra normalnim razvojem, ali ako beba dođe do njih mjesecima ispred rasporeda, možda zaista imate malog genijalca. To ne uključuje samo hodanje ili govor, već i rane društvene vještine poput smješka ili mahanje prvi put put, prije nego što su trebali, mogu biti znak visoke inteligencije. Fini motorički i mišićni razvoj također su naznaka, a ako su sposobni uhvatiti i rukovati malim objektima, trebali biste poticati njihove prirodne vještine.

Impresivno pamćenje - sjeća li se vaša beba gdje ste sakrili daljinski upravljač s kojim se ne smije igrati? Može biti malo naporno, ali ta njihova nevjerojatna 'moć' može biti znak darovitosti.Pametne bebe neće imati samo dobro pamćenje, već će moći i povezivati veze između stvari i objekata. Na primjer, možda će vidjeti hladnjak u kući prijatelja i povezati da se tamo nalazi hrana, iako hladnjak nije isti kao onaj u vašem domu.

Ne spavaju - uh...da, to je najgori dio, ali izgleda da je zajednički bebama koje su mentalno vrlo aktivne. Dobra, smirena priprema za spavanje, može bebi pomoći da umiri mozak, kao i davanje igračke za spavanje dok nije dovoljno umorna za odmor. U svakom slučaju, nedostatak sna sada, možda je znak genijalca u budućnosti.

Potreba za komuniciranjem - darovita djeca vrlo rano pokazuju zanimanje za jezik i govor. Ako beba pokazuje želju za slušanjem vašeg govora te pokušava govoriti prije normalnog razvoja, također je znak inteligencije. Darovito dijete moći će i duže zadržati pozornost od ostale djece njihove dobi i moći će sretno sjediti i listati slikovnice s roditeljima, bez da im nešto odvuče pažnju ili da im brzo dosadi.

Visoka svjesnost - darovite bebe bit će svjesnije svog okruženja; ljude koje prepoznaju od početka će gladati u oči, a moguće je da će negativno reagirati na strance (jer prepoznaju da to nije osoba koja je inače u njihovom okruženju). Moguće je da će se uzrujati kad se nešto u njihovoj okolini promijeni.

Za darovito dijete, svijet oko njega je fascinantna zagonetka i pomognite mu da shvati kako stvari funkcioniraju. Velika znatiželja u njemu možda je i najbolji znak darovitog djeteta. 

22.05.2017. 18:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh