« Život
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
EH, DA ...

5 istina o prekidu koje vam se neće svidjeti

Bez obzira koliko ste sigurni da je vrijeme da se odnos privede kraju, tu je uvijek poštena količina boli povezane s procesom rezanja veza i odvajanja od partnera ili prijatelja

Koliko stvarno boli prekid?
Koliko stvarno boli prekid? (Shutterstock)
Više o

veza

,

prekid

,

prijateljstvo

Bilo da prekinete s partnerom ili prijateljem, bol je stvarna. Nikad nije lako prekinuti i bit će kolateralne štete, no na kraju ćete zaliječiti rane i krenuti dalje.

1. Rijetko kada je lako prekinuti

Teško je prekinuti i potrebno je uložiti puno napora za završavanje odnosa. Bez obzira koliko ste sigurni da je vrijeme da se odnos privede kraju, tu je uvijek poštena količina boli povezane s procesom rezanja veza i odvajanja od partnera ili prijatelja.

2. Može boljeti - jako

Bol može pratiti čak i potrebne prekide i emocionalne dobitke. Iako mnogi od nas s olakšanjem gledaju kako nezadovoljavajući odnos uzima svoj posljednji dah, neki mogu osjetiti snažnu bol kad su prisiljeni priznati da je veza ili prijateljstvo skrenulo s pravog puta. Kada odnos završava - bez obzira koliko su valjani razlozi za to - ne samo da je izgubljen partner ili prijatelj, nego su izgubljene i vaše pretpostavke i uvjerenja o budućnosti odnosa. Ako je ta osoba izbačena iz društvene skupine ili grupe prijatelja, njezina odsutnost može se uočiti, može se osjetiti i olakšanje, čak i ako je to samo zato što je vrijeme koje grupa provodi zajedno ispunjeno s manje drame i mirnije je.

Žene pogotovo obično imaju tendenciju žestoko razvrgnuti veze i prijateljstva, što je razvijeni mehanizam za preživljavanje. Ako žena nije u stanju održavati vezu ili prijateljstvo, može se osjećati razočarane u sebe, ne samo u svoje partnere ili prijatelje. Nemogućnost da se održi odnos, pa čak i ako je druga osoba kriva, to se može doživjeti kao osobni neuspjeh.

Svih pet nezgodnih posljedica prekida pročitajte na portalu Genijalno.hr

29.05.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh