« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
SAVJETI

5 feng shui savjeta za dom

Nered stvara glavnu energetsku blokadu, ali nije jedini. Donosimo vam što još može smetati dobrom protoku energije u svakom domu

Poslušajte savjete
Poslušajte savjete (Arhiva)
Više o

Feng shui

,

savjeti

U temelju feng shuija i istočnjačkih tradicija je ozdravljenje, energija je sve", piše stručnjakinja za feng shui Dana Claudat za Mindbodygreen.

"Ustajala, zaglavljena energija doprinosi blokadi i bolestima, dok je otvorena, protočna energija osnova sjajnog raspoloženja i svake vrste obilja", dalje dodaje. 

Nered stvara glavnu energetsku blokadu, ali nije jedini. Donosimo vam što još može smetati dobrom protoku energije u svakom domu. 

Kuhinja i boje - u feng shuiju postoji pet elemenata (drvo, vatra, zemlja, metal i voda), a njihova ravnoteža u prostoru može vam pomoći da se osjećate ugodnije. Na primjer, recimo da imate puno tamnog drveta u jednoj sobi, možda biste trebali dodati malo cvijeća i svijeća za veći sklad. Kuhinja je već mjesto s puno vatre, tako da je najbolje izbjegavati crvenu boju, kaže Lohan. "Kuhinja već ima štednjak i dovoljno vatrene energije", objašnjava. "Previše vatre može iritirati ljude u kući i negativno utjecati na vaše zdravlje", dodaje.

Ogledala na ulazu i spavaćoj sobi - "Nemojte stavljati ogledalo na ulazu u svoj dom", objašnjava Patricia Lohan, autorica i feng shui stručnjakinja. "Ovo će odbiti svu dobru energiju na ulasku u vaš prostor." Još jedno mjesto nije dobro za ogledala - spavaća soba. Amanda Gibby Peters, savjetnica za feng shui iz Dallasa, preporučuje svima koji imaju problema sa spavanjem da uklone ogledala iz prostora i da onda vide ima li poboljšanja.

Pažljivo obješene stvari na zidovima - "Ako netko ima problema s depresijom i niskom energijom, često primjećujem da su njihova umjetnička djela, fotografije i ogledala obješena vrlo nisko na zidovima", piše arhitektica i feng shui stručnjakinja Anjie Cho. "Nisko obješena umjetnička djela mogu srušiti vaš chi. (napomena: čak i krevet koji je vrlo nizak može narušiti vaše raspoloženje). Također je dobro pričvrstiti okvire na dva mjesta kako ne krivo stajali", dodaje.

Slomljene i pokvarene stvari - napokon prođite kroz vaš dom i provjerite i popravite li sve što je slomljeno. "Zbog svakodnevnog gledanja oštećenog predmeta možete se osjećati slomljeno", kaže Marianne Gordon, stručnjakinja za feng shui. To uključuje i mrtve biljke! Ako ih ne možete vratiti u život, vrijeme je da ih bacite u kantu za smeće.

Spavaća soba i nered ispod kreveta - iako se spremanje stvari ispod kreveta može činiti kao najbolji način da ih sakrijete, mogu vam podsvjesno smetati tijekom spavanja. "Bilo što ispod vašeg kreveta utječe na vaše spavanje, pa izbjegavajte tamo čuvati neobične predmete", kaže Lohan. 

04.11.2019. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh