« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

5 domaćih trikova za ublažavanje prehlade

Nije jednostavno u hladnim danima ostati zdrav i ne zaraditi makar prehladu, pa ako vam se pamćenje malo blokiralo, evo kako su naše bake rješavale te probleme

Prisjetite se kako se to radilo nekad
Prisjetite se kako se to radilo nekad (Shutterstock)
Više o

savjeti

,

prehlada

,

prirodni recepti

,

liječenje prehlade

Prehlada je više dosadna i neugodna nego opasna, no ipak se treba pozabaviti stanjem u kojem šmrcate, kišete i sve vas boli. Kako? Za početak, zaboravite na ljekarne, sve što vam treba imate kod kuće, a ako nema bake u blizini, evo kako je to ona radila kad ste bili mali ...

Ukratko, evo 5 savjeta naših starih za ublažavanje simptoma prehlade:

Čaj od metvice - vrlo učinkovito rješava problem mučnine koja se javlja zbog gutanja sluzi nakupljene u nosu i grlu.

Jastuci - sjećate se kako je baka uvijek dodavala još jedan jastuk "da spavate na visokom"? E, to je zato što ćete na taj način olakšati disanje i smanjiti pritisak na sinuse, a uz to i pomoći sluzi da se lakše spusti.

Med - od pamtivijeka se koristi kao lijek zbog svojih blagotvornih učinaka na organizam, a kad su prehlada i kašalj u pitanj, med od kadulje, kestena ili bagrema liječit će vaše bolno grlo i smiriti kašalj.

Slana voda - možda i zaboravljeni recept za oporavak grla kod prehlade, jer će nam ga ona isušiti, a ovaj način rehidracije je odličan: u 3 dcl tople vode stavite malu žličicu soli i progrgljajte u nekoliko navrata, pa ispljunite.

Topla juha - kakvu god napravili, bit će odličan saveznik u borbi protiv prehlade jer topla i slana tekućina će vas rehidrirati, ukloniti sluz i dati vam potrebne vitamine i minerale. Naravno, govorimo o domaćoj juhici s puno povrća, po mogućnosti pilećoj.

11.01.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh