« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 mjeseca i 12 dana
SAVJETI :)

4 vrsta zelenja koje trebate uvijek jesti

Povrće je važan dio prehrane jer je bogato mineralima, vitaminima i vlaknima, pogotovo lisnato zeleno povrće

Potočarka je čudo
Potočarka je čudo (Arhiva)
Više o

kupus

,

kelj

,

zelenje

Povrće je, naravno, prilično zdravo... štoviše, vrlo zdravo. No, postoji četiri namirnice koje svakako trebate uvrstiti u svakodnevnu prehranu.

Kineski kupus i klice brokule - smanjuju rizik od raka. Pripada porodici kupusnjača koje sadrže nutrijente kao štu su vitamini C, E i B9, beta karoten i selenij koji usporavaju rast tumora. Osim maslačka, i kineski kupus je važan za kosti jer sadrži kalcij, željezo, fosfor, magnezij i vitamin K. Klice brokule sadrže snažne nutrijente koji smanjuju rizik od raka te povećavaju detoksikacijske enzime u jetri koji mogu čak spriječiti određene gene za razvoj tumora.

Ljekovita potočarka - spriječava razvoj bolesti i pomaže u mršavljenju. Ljekovita potočarka sadrži veliku količinu vlakana koji poboljšavaju probavu, vitamin C koji štiti imunitet i glukozinolate koji sprječavaju bolesti. Ovo povrće možete dodati u salate, juhe i čak na pizzu.

Maslačak  - štiti stanice i poboljšava imunitet. Rijetko se na tanjuru može pronaći ova biljka koja pomaže u spriječavanju kroničnih bolesti jer štiti stanice od oštećenja. Također, maslačak je bogat izvor vitamina C i K koji su važni za zdrave kosti. Pobošljava i probavu, a time i funkciju imuniteta.

Špinat - smanjuje krvni tlak. Kao bogati izvor kalija smanjuje razinu tlaka te poboljšava kognitivne funkcije jer sadrži puno karotenoida koji štite stanice od oštećenja.

22.06.2022. 17:50:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    22.06.2022. 20:49
    Spinat je njam
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh