« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana
SAVJETI

4 savjeta za lakši sam

Ovih par savjeta može nam pomoći da postignemo dobar san bez ovisnosti o tabletama

Kako zaspati?
Kako zaspati? (Arhiva)
Više o

spavanje

,

san

,

lakši san

San je važan je za naše cjelokupno zdravlje. No, zbog društvenih mreža, životnih navika i stresa, često nam je izazovno mirno zaspati. Zato je važno usredotočiti se na stvaranje nekih jednostavnih navika kako bismo riješili ovaj problem. Ovih par savjeta može nam pomoći da postignemo dobar san bez ovisnosti o tabletama.

Raspored spavanja - jedna tajna kvalitetnog sna leži u redovitoj rutini spavanja. Svaki dan trebamo se buditi i ići spavati u isto vrijeme ili se barem potruditi da to ostvarimo. To regulira naš tjelesni sat i omogućuje bolji san, piše TheHealthSite.

Ublažavanje stresa i tjeskobe - briga može biti veliki neprijatelj mirnom snu. Postoje razne tehnike za opuštanje, ali možemo potražiti i stručnu pomoć ako je potrebno. U svakom slučaju, važno je imati rutinu čiji je fokus na ublažavanju tjeskobe i poboljšanju našeg sna.

Ugodna rutina - umirujuća rutina prije spavanja našem tijelu šalje poruku da je vrijeme za odmor. Možemo se opustiti uz dobru knjigu, uživati u kupki ili isprobati neke tehnike disanja. Prije nego što se spremimo za spavanje, trebamo prestati sa svim aktivnostima koje nas zaokupljaju, poput gledanja televizije ili tipkanja po mobitelu.

Umirujuća atmosfera - plavo svjetlo koje emitiraju uređaji može utjecati na ciklus spavanja. Trebali bismo odložiti mobitele, tablete i slično barem sat vremena prije spavanja. Ako se ne možemo odreći svojih uređaja, preporučljivo je koristiti noćni način rada.

Dakle, zapamtite savjete i spavajte mirno.

25.01.2024. 20:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh