« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
SAVJETI

4 pravila za jačanje imuniteta

Valja ojačati imunitet, a mi vam donosimo 4 zlatna pravila za jači imunitet koji će vam omogućiti uživanje u prekrasnom vremenu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

imunitet

,

spavanje

,

prehrana

,

prijatelji

,

kretanje

,

jačanje imuniteta

Imunitet je važan u svako doba godine, no u proljeće nas najviše vara: mislimo da je sve lijepo i krasno, priroda se budi, ptičice pjevaju, a prehlade i viroze - haraju.

Stoga, valja ga ojačati, a mi vam donosimo 4 zlatna pravila za jači imunitet koji će vam omogućiti uživanje u prekrasnom vremenu.

Vjerujemo da vam je jasno da se značajan napredak ne postiže preko noći, ali izmjenom stila života i načina prehrane puno toga možete učiniti za sebe:

Kretanje - stižu sunčani dani i vrijeme savršeno da ga provedete vani. Pokušajte pronaći barem pola sata u danu za sebe - prošetajte, trčite, preskačite vijaču, uživajte u prirodi. Ne morate zbog toga otići izvan grada, ako u njemu živite. Pronađite negdje u svome kvartu lijepo mjesto za sebe. Uzmite u zadatak da se svaki dan morate oznojiti. To je zdravo za vas i ojačat će vaš imunitet. 

Prehrana - zaboravite na gotovu hranu i sve što je u konzervama. Neka vam odlazak na tržnicu postane navika. Vaš organizam zaslužuje i treba svježe povrće, voće, jaja, sir, mlijeko, ribu i kvalitetno meso. Pripremajte obroke na najjednostavniji način. Povrće minimalno termički obradite.U salatama koristite maslinovo, laneno ili bučino ulje i jabučni ocat ili limun. Jedite raznoliko i sezonski, a rafinirani šećer skroz izbacite. Neka vam želju za slatkim utaži voće, a kavu zasladite medom. Uvijek pri ruci imajte šaku orašastih plodova. Spasit će vas od nezdrave hrane i pekarskih proizvoda. Pijte dovoljno vode. Kad god se sjetite popijte čašu. 

Prijatelji - družite se s njima, uživajte u njihovoj prisutnosti jer vam oni pune baterije. Njegujte prijateljstva i smijte se. Ako niste optimist, naučite to biti, nije to nemoguće kako se čini.

Spavanje - dobar san je jedan od ključeva zdravlja, jer se tijelo u snu odmara i regenerira i to mu ne smijete uskraćivati. Spavajte u provjetrenoj sobi koja se ne grije. Odlazite na počinak uvijek u isto vrijeme i budite se isto tako. Tijelo voli red. Bilo bi dobro ići spavati prije 23 sata. Koliko treba spavati - ovisi o organizmu. Slušajte ga. 

10.04.2017. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh