4. festival svjetske kuhinje "Svijet na tanjuru"
Kroz 10 dana festivala očekuje se 10 tisuća posjetitelja, što dokazuje turističku važnost ove manifestacije

Počeo je četvrti festival svjetske kuhinje "Svijet na tanjuru". Na zagrebačkom Europskom trgu mogu se probati delicije iz 20-ak zemalja, ali i upoznati tradicijske i kulturne značajke tih zemalja.
Dašak Indije u središtu Zagreba, Bollywoodske plesačice, tetovaže od kane i tradicionalne palačinke dosa, čini se, oduševile su sve prisutne.
Nakon jučerašnjeg Hrvatskog dana, ovako je izgledao drugi dan festivala "Svijet na tanjuru". Osim hrane, festival slavi i kulturnu raznolikost. Plesat će se uz ritmove afričkih bubnjeva, izrađivati venecijanske maske i upoznavati kineska kaligrafija.
Svakoga dana predstavlja se tradicionalna hrana dviju zemalja. A ukusi su različiti. Kroz 10 dana festivala očekuje se 10 tisuća posjetitelja, što dokazuje turističku važnost ove manifestacije. A okuse s različitih krajeva svijeta na vlastitom nepcu možete kušati do 8. rujna.
Novi komentar