« Žene
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
Ups

3 zeznute navike koje vam stvaraju probleme tamo dolje

Što se dogodi kad nam je cilj dobar, ali biramo pogrešne korake, a radi se o najosjetljivijem dijelu ženskog tijela

Eh, svašta se može dogoditi
Eh, svašta se može dogoditi (Pexels)
Više o

intimna njega

,

stidnica

Koliko god se ponekad trudile da područje stidnice održavaju čistim i urednim, ponekad se ipak dogode - prištići.

Što zapravo uzrokuje prištiće koji se pojavljuju tamo dolje? Ginekolozi tvrde da takva vrsta kožne reakcije nije toliko uobičajena poput prištića na licu, leđima, prsima i pazuhima, no nije ni rijetka. No često se o njoj misli krivo, da nastaje zbog nedovoljnog održavanja higijene, dok je istina zapravo obrnuta. Prištići nastaju pri korištenju proizvoda za osobnu higijenu koji su preagresivni za vašu kožu.

1. Depilacija voskom ili britvicom

Kao posljedica takve vrste depilacije često se javljaju urasle dlačice, a time i prištići. Vosak i britvica mogu na koži uzrokovati oštećenja, a bakterijama kojima je koža uvijek prekrivena tako je omogućeno da užu u kožu. Urasle dlačice mogu se spriječiti korištenjem voska za osjetljivu kožu.

2. Sapun ili gle za tuširanje

Bilo koje sredstvo kojim perete intimno područje, pogotovo ako sadrži dodatne mirise ili je antibakterijsko, može uzrokovati iritacije. Ginekolozi preporučaju da se intimni dijelovi peru samo vodom, a ako njome ne možete isprati miris koji smatrate neugodnim, trebali biste odustati od sapuna i posjetiti ginekologa.

3. Naporno vježbanje i znojenje

Ako se znojimo, znojimo se posvuda. U slučaju da na sebi imamo usku odjeću za vježbanje, znoj ostaje zarobljen na mjestima na kojima može dovesti do razvoja bakterija. Kako bismo to spriječili, trebamo se tuširati odmah (a ne nekoliko sati) nakon vježbanja.

 

Piše: Andrea Holi
11.09.2017. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh