« Život
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
ZAPAMTITE

3 stvari o kojima ovisi vaš uspjeh

Uspjeh je relativna stvar, no ipak svi imamo neku viziju kako bi to izgledalo da smo stvarno uspješni u nečemu što nam je važno - a evo kako se to postiže

Uspjeh je vrlo dostižan, samo trebate ...
Uspjeh je vrlo dostižan, samo trebate ... (FreeDigitalPhotos)
Više o

govor tijela

,

uspjeh

,

položaj uspjeha

Uspjeh u životu zapravo je jednak i u poslovnoj i u privatnoj sferi, barem ako ćemo poslušati savjete psihologinje Amy Cuddy s prestižnog Harvarda koja je u svom najnovijem tekstu za Yahoo Finance navela tri ključne stvari koje vode do uspjeha.

Kad god idete na razgovor za posao, ili ste pak odlučili pokrenuti vlastiti, postoje tri stvari koje vam mogu pomoći da uspijete:

Vjerujete u svoju priču - ako vjerujete u svoju priču, i drugima djelujete uvjerljivo, stravstveno, a tada će je i oni lakše povjerovati.

Samopouzdani ste, ali ne bahati - često se dogodi da ljudi, nakon što se postigli prve uspjehe (osobito u poslu), postanu toliko samopouzdani i entuzijastični, da su na trenutak nastrljivi i naporni.

Samopouzdanu osobu se najlakše prepozna upravo po tome što se ne 'razbacuje' svakim uspjehom, i nije fokusirana na to da ga drugi primijete, nego da nastavi raditi na sebi.

Vaša verbalna i neverbalna komunikacija dobro se slažu jedna s drugom - kada niste autentični, obično ni vaš verbalni govor nije sinkroniziran s vašim govorom tijela. To je zato što neprestano pokušavate dozirati i prilagođavati ono što izgovarate, a najlakši način da se uoči da netko "nema pojma o nečemu" jest kad nepotrebno zakomplicira.

S druge strane, kada ste prisutni u trenutku, jasno je da vam je prirodno ono što izgovarate, i sugovornici to primijećuju po vašem samopouzdanju i stavu.

29.02.2016. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh