« Život
objavljeno prije 5 godina i 1 mjesec
ZAPAMTITE!

3 stvari koje vam ne trebaju u braku

Uspijevate li nadići sve probleme i izazove koje život stavlja pred vašu vezu? Pripazite na ovo...

Pripazite što radite...
Pripazite što radite... (Shutterstock)
Više o

problemi

,

loš brak

Uspješna veza je ona u kojoj partneri uspiju izbjeći sve zamke koje život stavlja pred njih kako bi narušio idilu. Kad još tome dodate prsten i zavjete, trud koji treba uložiti se dodatno povećava.

Stoga, evo tri stvari kojima u vezi, a pogotovo braku, jednostavno nema mjesta.

Nepouzdanost - vaš partner nije zlonamjeran i manipulativan - jednostavno je nemaran i neorganiziran. Zaboravi platiti račune ili se ne sjeti vašeg dogovora za večeru. Zbog toga ste stalno u neizvjesnosti i to uništava vaš odnos. Ne dobivate podršku koju vam brak treba pružiti i to hronično ugrožava vaš odnos,

Neslane šale - ako vaše šale nisu smiješne vašem partneru, onda mu upornim insistiranjem na takvom humoru šaljete poruku da ga ne razumijete i ne poštujete. Zadirkivanje koje vrijeđa i prelazi partnerovu granicu treba prestati jer dobre namjere nisu izgovor ako donose sa sobom negativne posljedice.

Netrpeljivost u emocijama - neki ljudi, bilo zbog svoje prirode ili načina odgoja nisu veliki ljubitelji iskazivanja osjećaja i često vrše pritisak na svoje partnere da se i oni suzdrže od izljeva emocija. U vezi s takvom osobom stalno osjećate krivicu ako pokazujete osjećaje, naročito negativne - od vas se očekuje da uvijek budete dobro raspoloženi. Partneri takvih osoba se obično guše u emocijama koja ne mogu pokazati i to ih na duži rok užasno izjeda.

07.04.2019. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh