« Hi-tech
objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana
PRIPAZITE

3 stvari koje ne smijete googlati

Ako ne pazite, mogli bi se naći u popriličnom problemu, jer internet nije lijepo i mirno mjesto...

Pazite!!!
Pazite!!! (Arhiva)
Više o

Google

,

prevare

Sve više se oslanjamo na tehnologiju pa nam je nekako prirodno da kada nešto ne znamo, pitamo Google za pomoć... no, ako ne pazite, mogli bi se naći u popriličnom problemu, jer internet nije lijepo i mirno mjesto...

Stoga, s posebnim oprezom i pažnjom pazite kada googlate ove tri stvari.

Broj korisničke službe

Ponekad ste u žurbi i jako vam je potreban broj neke korisničke službe pa to možete pokušati naći putem Googlea. U žurbi možda kliknete na prvu opciju pretraživanja koja vam izgleda kao službeni broj tvrtke, a prevaranti upravno na to čekaju. Pozovete li broj koji su objavili prevaranti, oni vas mogu tražiti određene podatke kako bi "potvrdili vaš identitet", a zapravo vam ukrasti osobne podatke ili preuzeti kontrolu nad vašim brojem kako bi dalje varali druge osobe. Najbolja opcija je da googlate službenu stranicu tvrtke koju želite kontaktirati i provjerite da URL vodi na pravu, službenu stranicu. Tamo ćete pronaći opciju 'o nama' ili 'kontaktirajte nas' i tako im se možete javiti.

Dobro plaćen posao od kuće - kada govorimo o zarađivanju novca na internetu u 2023., osobito kada je riječ o poslovima koji se obavljaju od kuće, može se reći da su brojni oglasi koje ćete pronaći na internetu zapravo prijevare. Držite se onog najjednostavnijeg savjeta - ako ponuda za posao zvuči predobro da bi bila istinita, onda vjerojatno i jest tako. Pripazite na nejasne opise poslova, objave stare više mjeseci i upite o ljudskim resursima poslane s besplatnih domena e-pošte kao što je @gmail, savjetuje lifehacker.

Najbolji kripto novčanik - razumljivo je da želite pronaći najsigurniji novčanik da svoju vrijednu kriptovalutu sačuvate od ruku prevaranata, hakera i lopova. Međutim, traženje jednog putem jednostavnog pretraživanja upravo je ono što prevaranti žele da učinite-a njihove SEO vještine pozicioniraju njihove zamke visoko u Google rezultatima. Jednostavan način da izbjegnete ovaj problem je da umjesto toga pronađete uglednu web stranicu koja nudi pouzdane savjete i slijedite njihove poveznice.

Sve u svemu, kao što rekosmo - internet je opasno mjesto...

30.05.2023. 15:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  armando
  30.05.2023. 17:15
  ludilo
 2. avatar
  armando
  30.05.2023. 17:15
  ludilo
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh