« Ekosfera
objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana
DOĐITE

3. SC Znanstveni kafić na temu klimatskih promjena

O strateškom problemu čovječanstva već niz godina raspravlja se na najvišim razinama svjetske politike, od znanstvenih do interesnih „prodaja magle"

Uzroci klimatskih promjena
Uzroci klimatskih promjena (Arhiva)
Više o

klimatske promjene

,

SC Znanstveni kafić

Treći SC Znanstveni kafić na temu Uzroci klimatskih promjena održat će se u četvrtak, 12. ožujka u kafiću Teatra &TD s početkom u 18:00. Ulaz besplatan.

O strateškom problemu čovječanstva već niz godina raspravlja se na najvišim razinama svjetske politike, od znanstvenih do interesnih „prodaja magle". Analizu te kompleksne teme te uvid u svoja promišljanja predstavit će nam dr. Igor Čatić, dobitnik niza nagrada za svoj rad, između ostalih Državne nagrade za životno djelo u području tehničkih znanosti (za 2015.). Moderator je Luciano Rossa.

Dr. Igor Čatić diplomirao i magistrirao na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, a doktorirao na Technische Hochschule u Aachenu.  Radio je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje od 1965. godine do umirovljenja 30. rujna 2006. u zvanju redovitog profesora. Do 2001. bio je voditelj katedre za obradu polimera. Od 1995. predaje Uvod u tehnologiju. Predavao je obradu polimera također na sveučilištima u Ljubljani, Mostaru, Osijeku i Splitu, kao i u karlovačkoj srednjoj školi. Autor je niza knjiga iz istog područja, ali i s izletima u humanističko područje.

Jedini je dobitnik Međunarodne nagrade za edukaciju (International Education Award) izvan SAD i Kanade. Za svoj ukupni doprinos znanosti, obrazovanju i drugim poljima dobio je nagradu Nikola Tesla (1977), Nagradu za napredak znanosti (1999), Nagradu grada Zagreba (2001) i nagradu tehničku kulturu Faust Vrančić za životno djelo (2005). Aktivan je u znanosti kao i u filozofiji. Osnivač je Društva plastičara i gumaraca i međunarodni urednik časopisa POLIMERI.

09.03.2020. 12:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh