Metro-portal.hr

objavljeno 09.03.2020. 12:29:00
DOĐITE

3. SC Znanstveni kafić na temu klimatskih promjena

O strateškom problemu čovječanstva već niz godina raspravlja se na najvišim razinama svjetske politike, od znanstvenih do interesnih „prodaja magle"

Uzroci klimatskih promjena
Uzroci klimatskih promjena (Arhiva)

Treći SC Znanstveni kafić na temu Uzroci klimatskih promjena održat će se u četvrtak, 12. ožujka u kafiću Teatra &TD s početkom u 18:00. Ulaz besplatan.

O strateškom problemu čovječanstva već niz godina raspravlja se na najvišim razinama svjetske politike, od znanstvenih do interesnih „prodaja magle". Analizu te kompleksne teme te uvid u svoja promišljanja predstavit će nam dr. Igor Čatić, dobitnik niza nagrada za svoj rad, između ostalih Državne nagrade za životno djelo u području tehničkih znanosti (za 2015.). Moderator je Luciano Rossa.

Dr. Igor Čatić diplomirao i magistrirao na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, a doktorirao na Technische Hochschule u Aachenu.  Radio je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje od 1965. godine do umirovljenja 30. rujna 2006. u zvanju redovitog profesora. Do 2001. bio je voditelj katedre za obradu polimera. Od 1995. predaje Uvod u tehnologiju. Predavao je obradu polimera također na sveučilištima u Ljubljani, Mostaru, Osijeku i Splitu, kao i u karlovačkoj srednjoj školi. Autor je niza knjiga iz istog područja, ali i s izletima u humanističko područje.

Jedini je dobitnik Međunarodne nagrade za edukaciju (International Education Award) izvan SAD i Kanade. Za svoj ukupni doprinos znanosti, obrazovanju i drugim poljima dobio je nagradu Nikola Tesla (1977), Nagradu za napredak znanosti (1999), Nagradu grada Zagreba (2001) i nagradu tehničku kulturu Faust Vrančić za životno djelo (2005). Aktivan je u znanosti kao i u filozofiji. Osnivač je Društva plastičara i gumaraca i međunarodni urednik časopisa POLIMERI.

09.03.2020. 12:29:00
http://metro-portal.hr/3-sc-znanstveni-kafic-na-temu-klimatskih-promjena/124263/