« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
PLAVE ZONE

3 prehrambene navike stogodišnjaka

Stanovnici plavih zona, iako žive svatko na svome kraju svijeta, imaju nekoliko zajedničkih prehrambenih navika koje su, među ostalim, zaslužne za njihovu kvalitetu života i dostizanje zavidnih godina

Doživite i vi stotu!
Doživite i vi stotu! (Arhiva)
Više o

prehrambene navike

,

stogodišnjaci

,

plave zone

Plave zone su područja na kojima živi najviše stogodišnjaka, čak i deset puta više no u ostalim dijelovima svijeta. Riječ je o Sardiniji, Okinawi, Loma Lindi u Kaliforniji, poluotoku Nicoya (Costa Rica) i grčkom otoku Ikariji.

Stanovnici plavih zona, iako žive svatko na svome kraju svijeta, imaju nekoliko zajedničkih prehrambenih navika, koje su među ostalim, zaslužne za njihovu kvalitetu života i dostizanje zavidnih godina. 

Pa da vidimo koje su to... ne bi li i vi doživjeli stotu!

Minimum šećera - šećer nije dobar za nas, jer osim što deblja, pogoduje razvoju kandide, gljivice koja uzrokuje probleme u organizmu i utječe na zdravlje crijeva. Uz sve to, plodno je tlo za anksioznost i depresiju.

Ne jedu procesiranu hranu - visoko procesirana hrana puna je konzervansa, loših masnoća i šećera, a nutritivno je izuzetno siromašna. U plavim zonama ljudi jedu sezonsku svježu hranu i cjelovite žitarice.

Sezonsko povrće i voće - pogoduje našem zdravlju, jer prevenira kardiovaskularne bolesti i visok tlak.

Sve u svemu - očekivani meni, prema onome što smo do sada naučili...

22.10.2019. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh