« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
AHA!

Ledeni čaj koji budi dušu i tijelo

Danas vam donosimo recept za čudesni ledeni čaj s protuupalnim djelovanjem koji će vam oporaviti tijelo, a bogami i dušu

Ovaj čaj osvježava i liječi
Ovaj čaj osvježava i liječi (Shutterstock)
Više o

recept

,

ledeni čaj

Ledeni čaj sjajno je osvježenje u vrelim danima, no osim toga može biti i izvor zdravlja ako upotrijebimo prave sastojke.

Danas vam donosimo recept za čudesni ledeni čaj s protuupalnim djelovanjem koji će vam oporaviti tijelo, a bogami i dušu.

Ledeni čaj

Sastojci

2 litre filtrirane vode
4 grančice svježe majčine dušice
grančica svježeg ružmarina
2 vrećice tulsi čaja

Priprema

Sastojke prelijte kipućom vodom, pokrijte i ostavite da stoji dvadesetak minuta. Nakon toga izvadite začine i vrećice čaja i stavite čaj u hladnjak. Ostavite čaj u hladnjaku dva sata i servirajte s ledom.

Koristi za organizam

Majčina dušica - popravlja raspoloženje i povoljno utječe na zdravlje dišnih organa. Imate li problema s nosom ili grlom, pripremite čaj od majčine dušice i parite lice nekoliko minuta.

Ružmarin - poboljšava pamćenje pa ga je odlično piti na radnome mjestu. Prema nekim studijama, sprečava nastanak tumora i također djeluje protuupalno.

Tulsi ili sveti bosiljak stiže iz Indije, a njegove su najveće prednosti što tijelo štiti od stresa, čuva ga od infekcija i usporava uništavanje molekula DNK. Ima i protuupalna svojstva. Sveti bosiljak ima blagi, travnati okus

Priprema:

 

20.07.2017. 15:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh