« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
MLJAC

3 dobra razloga zašto volimo rižin papir

Rižin papir potječe iz područja Istočne Azije, ali jako brzo je stekao svoju popularnost u cijelom svijetu.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

hrana

,

voće

,

rižin papir

Rižin papir je vrlo tanko razvaljano i sušeno tijesto od riže, vode i soli. Potječe iz područja Istočne Azije, ali jako brzo je stekao svoju popularnost u cijelom svijetu.

U nastavku pročitajte zašto je uvijek dobro imati rižin papir u kuhinji te provjerite par ideja za korištenje koja nam donose savjetnici iz bio&bio trgovina zdravom hranom.

Bez glutena

Zamijenite tortilje, tijesta i sve što inače ne smijete ako izbjegavate gluten jer iz tradicionalne vijetnamske kuhinje dolazi savršeno rješenje za one koji bi također htjeli uživati u različitim smotuljcima. Samo oprezno, za celijakičare i one preosjetljive na gluten savjetuje se da uvijek na ambalaži pogledaju sastav i procjene postoji li opasnost od glutena u tragovima.

Malo kalorija

Za vas koji pazite na kalorije rižin papir ne samo da ima malo kalorija, već vam može pomoći da sve brašnaste namirnice poput pekarskih proizvoda zamijenite slasnim i šarenim povrćem zamotanim u rižin papir. Brzo, lagano, a zasitno - idealan ljetni obrok!

Jednostavan za pripremu

Rižin papir nije potrebno termički obrađivati. U paketu može stajati jako dugo, a prije korištenja potrebno ga je samo navlažiti u vrućoj vodi na par sekundi. Neutralnog je okusa i pruža toliko mogućnosti i kombinacija da vas ne može ne oduševiti. Pogledajte samo par ideja kako iskoristiti rižin papir.

  • U klasičnim proljetnim rolicama zamijenite tijesto rižinim papirom, a za laganiju varijantu ostavite ih neprženima.

  • Navlažene i obrisane rižine papire na par sekundi ubacite u vruće ulje za prženje, obrišite višak ulja, začinite i grickajte uz omiljeni umak.

  • Narežite ih na tanke rezance i ubacite u salate i juhe.

  • Ako niste ljubitelj algi, ali vam se sviđa ideja sushija, nori algu zamijenite listom rižinog papira.

  • Tijesto za savijače zamijenite rižinim papirom koji će vaše štrudle i pite učiniti izvrsnom i efektnom alternativnom bez glutena.

  • Napravite desertnu varijantu proljetnih rolica - u rižin papir zamotajte bananu i voće, smotuljke umočite u kokosove mrvice i prelijte tamnom čokoladom.

Više na biobio.hr

27.07.2020. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh