« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
EH, DA ...

3 doba dana kad propadaju dijete

Dijeta je ponekad teška za izdržati, a stručnjaci su zaključili da tijekom dana postoje tri perioda kad je najveća mogućnost upropaštavanja svog truda

Kad je najveća opasnost da ćete zgriješiti
Kad je najveća opasnost da ćete zgriješiti (FreeDigitalPhotos)
Više o

dijeta

,

periodi dana

,

slaba volja

Dijeta donosi iskušenja tijekom čitavog dana, to će vam reći svi koji su upustili u borbu s viškom kilograma i na kraju popustili, a jedno je istraživanje precizno odredilo kada je opasnost za posrnuće najveća.

Naime, tijekom dana imamo tri perioda kad je šansa da ćemo zgriješiti izuzetno velika, a obično se u tim trenucima unese ukupno 750 kalorija više nego što smo planirali, što će uspješno sabotirati svaku dijetu.

Prvi je period u 11.01 - doručak nije bio dovoljno dobar ili ste ga preskočili i upravo u to vrijeme želudac će vam početi opasno zavijati i tražiti neku hranu, bilo što, a najčešće će se pronaći neke grickalice ili ćete pokušati "zavarati" glad velikom šalicom kave s raznim dodacima.

Nakon toga panika se vraća oko 15.14 sati, kad ste već odavno ručali, stres i umor na poslu su na vrhuncu i treba vam nešto što će vas podignuti i omogućiti vam da izdržite do kraja radnog vremena. Naravno, tu su neizbježne slatke grickalice koje mogu lako upropastiti sav trud uložen u dijetu.

Zadnji opasni period je u 21.31, vrijeme koje većina ljudi provodi pred televizorom uz "nešto za prigristi", a kako gledate seriju ili film, a ne ono što jedete, unos kalorija vrlo brzo postat će prilično velik.

Sve u svemu, disciplina se i ovdje pokazuje kao ključ uspjeha - ako zdravo doručkujete i pripremili ste zdrave grickalice s malo kalorija, panike neće biti ....




 

24.02.2016. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh