« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina
RECENZIJA

2Look 2FON, odlični pametni telefoni za svakoga

Ako vam treba pouzdan, robusan i čvrst smartphone pouzdanih karakteristika, upravo ste našli model koji će vas biti vjerni suputnik

Dobar, čvrst i pouzdan smartphone
Dobar, čvrst i pouzdan smartphone (Promedia)
Više o

smartphone

,

recenzija

,

2Look 2FON

,

2LGX05-S3

,

Promedia

Smartphone se danas može kupiti gotovo na svakom uglu, kiosku ili trgovini, no u toj poplavi raznih modela i proizvođača stvarno nije lako odabrati nešto što će zadovoljiti vaše potrebe za kvalitetom i izdržljivošću, a da pritom i cijena bude odgovarajuća.

Na testiranje smo dobili 2Look 2FON, model 2LGX05-S3 od zastupnika Promedia i, unatoč određenoj početnoj skepsi, moramo priznati da smo ostali više nego ugodno iznenađeni.

Nakon otvaranja prilično velike kutije izvadili smo impresivno velik telefon ekrana 5.3 inča koji nam je lijepo sjeo u ruku. Iako velik, težina nije prva stvar koju ćete primjetiti na njemu, nego izrada koja nadmašuje cijenu po kojoj ste ga kupili - kvalitetna plastika i metalni obrub koji vam daje osjećaj sigurnosti i ugodnog rukovanja. 

Na prednjoj strani samo je jedna tipka, kao primjerice na Samsungovim modelima na koje telefon oblikom neodoljivo podsjeća, dok je s desne strane tipka za paljenje i otključavanje, a s lijeve za pojačavanje i smanjivanje tona.

Kapacitivni ekran maksimalne rezolucije 960x540 pixela oduševio nas je svojim bojama, pa smo se odmah bacili na proučavanje predinstaliranog softvera. Na sreću, telefon dolazi opremljen nužnim programima, ali bez ikakvog bloatwarea koji bi vam gušio rad telefona i zatrpavao ekran. Android 4.2.2 dovoljno je kvalitetan za pokretanje svih aplikacija koje vam trebaju, a radna memorija od 1 GB pokazala se dovoljnom za nesmetan rad, čak i kad je nekoliko aplikacija bilo otvoreno u isto vrijeme. 

S obzirom na veličinu ekrana nismo bili sigurni kako će se ponašati baterija kapaciteta 2650 mAH koja dolazi uz njega, no i taj nas je detalj oduševio - optimizirane aplikacije troše minimalno, tako da deklarirano vrijeme razgovora od 10 sati nije pretjerano, kao ni stand-by od 200 sati.

Klasičan praktičan test u našoj redakciji - red glazbe, red filmova i red knjiga pokazao je vrlo dobre rezultate, čak i odlične u segmentu zvuka iz zvučnika koji se nalazi na stražnjoj strani telefona pri dnu. Glasan i prilčno čist zvuk takav je i kad stavite slušalice koje dolaze kutiji, a filmovi su bili više nego zadovoljavajuće prikazani na ekranu koji podržava HD format. Večernje čitanje knjige pokazalo se sjajnim iskustvom, naravno, zbog veličine ekrana.

Sve u svemu, DUAL SIM radi besprijekorno, kao i 3G i Wi-Fi, kamera je možda malo preslaba na prednjoj strani (1.3 MP), no stražnja od 5 MP bit će dovoljna za sve fotke informativnog karaktera, a moramo izdvojiti snažan i dobar blic.

Kako i inače sve sadržaje držimo na SD karticama, nije bilo potrebe za pretrpavanje 4 GB NAND Flash memorije u telefonu, no ipak imate mogućnost pohrane prilične količine glazbe za svakodnevnu upotrebu.

Cijena od 329.80 KM u svakom slučaju je glavni adut ovog čvrstog i robusnog telefona koji vam neće zadavati nikakve muke u nošenju i rukovanju (otprilike 1280 kn), pa je naša ocjena - kupiti obavezno! Gdje? Na stranicama zastupnika PROMEDIA.

Specifikacije telefona:

Procesor - Cortex-A7 (ARMv7), MTK6589, 1.2 GHz, Quad-Cora
RAM - DDR 3, 1GB
ROM - NAND flash, 4 GB
Ekran - 5.3 incha, najveća rezolucija 960x540 pixela, LED kapacitivni
Kamera - 1.3 MP prednja, 5 MP stražnja
Android 4.2.2

Promedia je pripremila i odličan video:

05.06.2014. 06:49:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh