« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
IVO JOSIPOVIĆ:

27. prosinca Hrvatska zadnji put odlučuje želi li pravdu ili korupciju

Josipović je naglasio da se u predsjedničku utrku uključio jer više nije mogao gledati nepravdu u kojoj povlaštena klasa ponižava ljude

(Danijel Soldo/Cropix)
Više o

predsjednički izbori

,

predsjednički kandidat

,

Ivo Josipović

,

predsjednička kampanja

SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović izjavio je na večerašnjem predizbornom skupu na središnjem zagrebačkom trgu kako Hrvatska 27. prosinca "možda i zadnji put odlučuje želi li poštenje i pravdu ili bezakonje i korupciju", te je pozvao građane da mu na izborima iskažu povjerenje, koje će, kako je kazao, opravdati borbom za pravnu državu.

"Hrvatska možda zadnji put bira između poštenja i pravde nasuprot bezakonju i korupciji. Biramo između gospodarskog oporavka umjesto siromaštva, bijede i vladanja oligarije, između europske budućnosti ili povratka u neka mračna vremena, biramo svjetlo ili tamu. Izađite na izbore i izaberite svjetlo i pravdu", poručio je Josipović okupljenim Zagrepčanima na Trgu bana Jelačića.

Naglasio je da se u predsjedničku utrku uključio jer više nije mogao gledati nepravdu u kojoj "jedna povlaštena klasa ponižava naše ljude", državu ogrezlu u korupciji koja, kako tvrdi, godišnje Hrvatskoj otme više od 12,5 milijardi kuna, nemoral koji, kaže, korjene vuče još od pretvorbe i privatizacije.

Josipović je rekao kako hrvatsko društvo, želi li naprijed, mora čvrsto stati na kraj kriminalu i korupciji, te je umjesto parole "Tko je jamio, jamio je", predložio novu - "Ili plati ili vrati".

"To je novo načelo koje mora postati zakon", kazao je SDP-ov kandidat.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović poručio je kako je ponosan što je Josipović kandidat njegov stranke, pozvavši građane da u Josipoviću prepoznaju rad, poštenje i upornost kojom će se boriti za pravedniju i bolju Hrvatsku.

"Budimo pametni, biramo jako važnu stvar", rekao je Milanović građanima, izrazivši uvjerenje da će Josipović biti novi hrvatski predsjednik. No, dodao je kako ne želi obećavati pobjedu u prvom izbornom krugu.

"Nakon 10. siječnja Ivo Josipović će biti predsjednik svih građana Hrvatske, i onih koji sada vide koliko je dobar, i onih koji to sada ne vide, ali će im Ivo to dokazati", rekao je predsjednik SDP-a Milanović. (hina/metro-portal)

22.12.2009. 23:32:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh