« Kultura
objavljeno prije 15 dana i 16 sati
NAJAVE

27. CRŠ Zagreb Comic Con

Počinje 27. Crtani romani šou – Zagreb Comic Con, novo izdanje najvećeg regionalnog festivala stripa s mnoštvom gostiju, izlagača i brojnim iznenađenjima

Crtani romani šou po 27. put
Crtani romani šou po 27. put (Arhiva)
Više o

27. CRŠ Zagreb Comic Con

,

Crtani romani šou

Od 19. do 21. travnja 2024. godine u Zagrebu se po dvadeset i sedmi put okupljaju renomirani strip autori i ljubitelji stripa na 27. CRŠ Zagreb Comic Con festivalu stripa u zagrebačkom Studentskom centru. Otvorenje festivala održat će se u petak 19. travnja, a posjetitelje u tri dana festivala očekuje raznovrsni program ispunjen predavanjima i druženjem sa strip autorima, promocijama novih izdanja, izložbama, strip kvizom! Svi sadržaji su besplatni za posjetitelje.

Kao i proteklih godina, ugostit ćemo crtače, autore, pisce i scenariste iz Hrvatske i svijeta. Gosti ovogodišnjeg festivala su: Joevito Nuccio, Claudio Castellini, Walter Venturi, Marcello Mangiantini, Dalibor Talajić, Milko Peko, Vladimir Davidenko, John Lees, Krešimir Biuk, Aleksandar Zograf i Gaël Henry.

2024. je posebna godina za CRŠ! Prije dvadeset godina, na istom mjestu i na istom, ali mnogo mlađem festivalu, naš je gost bio velikan talijanske devete umjetnosti, likovni tvorac Zagora i cijele legende oko njega, maestro Gallieno Ferri!

Povodom te godišnjice, naši gosti i Zagorovi crtači Joevito Nuccio, Marcello Mangiantini i Walter Venturi, za ovu su posebnu priliku nacrtali su hommage Ferriju i njegovom gostovanju u Zagrebu 2004. godine.

Udruga Crtani romani šou ove godine predstavlja čak osam novih izdanja: Družina od vješala 2: Kaštelan Kobac, Jonny Logan 3: Traže se playboyi, Zerocalcare: Kobane calling danas, Miles Morales 5: Saga o klonovima, Krešimir Biuk: Smrt je postala živa, Kazuki Takahashi: Secret reverse, Mike Maihack: Spider-Man - Životinjska ekipa i Dalibor Talajić & John Lees: Hotel.

Promjena lokacije donosi nam i novitete: filmski i glazbeni program.

U subotu i nedjelju naši će posjetitelji moći pogledati Štrumpfove 1 i 2 i legendarnu Vranu, a sva tri dana vas očekuje i popratni glazbeni program!

U petak i subotu očekujemo dobar provod uz neka nova i stara imena zagrebačke glazbene scene kao što su: Gretta, Stare Pizde, Luksuz Lord, Biciklić, Ciroza Jetre, Pater Papula, Ka'rah, No More Idols, Kevlar Bikini, a u nedjelju poslijepodne CRŠ zatvara Jura Klavijatura.

Za vrijeme trajanja festivala posjetitelji će moći pogledati i izložbu iz ciklusa Hrvatski strip za djecu, a ove godine predstavljamo hrvatskog autora Tihomira Tikulina Ticu. Tradicionalno, i ove godine je objavljen natječaj za djecu i mlade do 15 godina "Mladi lav 2024.". Nagrade za najbolje radove biti će dodijeljene 21. travnja u sklopu festivala, a za vrijeme trajanja festivala, nagrađeni i pohvaljeni radovi će biti izloženi u Studentskom centru. Tema ovogodišnjeg natječaja je "Iza zavjese".

14.04.2024. 09:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh