« Knjiga
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
KNJIGA

18. Festival europske kratke priče

Na osamnaestome izdanju FEKP-a, temom HOMO NARRANS istražujemo temeljnu ljudsku potrebu za pričanjem

Tema je Homo Narrans
Tema je Homo Narrans (Arhiva)
Više o

festival europske kratke priče

Festival europske kratke priče manifestacija je koji se uz pomoć Ministarstva kulture RH, Ureda za kulturu grada Zagreba te kulturnih instituta i veleposlanstava zemalja koji djeluju u Hrvatskoj održava već osamnaest godina, u organizaciji Hrvatskog društva pisaca (HDP).

Na osamnaestome izdanju FEKP-a, temom HOMO NARRANS istražujemo temeljnu ljudsku potrebu za pričanjem. Uživamo li svi jednaka prava i mogućnosti da ispričamo svoju priču? Jesmo li kao pojedinci i društvo spremni čuti priče drugih?

Kao pripovijedajuće biće, čovjek oduvijek brodi morem priča, a razumijevanje te vještine i duboko ljudske potrebe, kao i pomicanje granica onoga što smo spremni čuti i razumjeti, predstavlja mjeru našeg razumijevanja nove Europe i svijeta u kojem živimo.

Gosti su ovogodišnjeg festivala autori koji pišu različite forme, autori fluidnih identiteta, koji obitavaju na razmeđu različitih kultura - László Krasznahorkai (Mađarska), Rosa Liksom (Finska), Elvis Malaj (Albanija/Italija), Melania Mazzucco(Italija), Colum McCann (Irska), Semezdin Mehmedinović (BiH/SAD), Josip Novakovich (Hrvatska/Kanada), Andrés Neuman (Argentina/Španjolska), Antonio Ortuňo (Meksiko), Goran Samardžić (BiH), Adania Shibli (Palestina), Alan Titley(Irska), Melatu Uche Okorie (Nigerija/Irska), Eley Williams (UK) te mnoštvo domaćih autora.

26.05.2019. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh