« Film
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
SJAJNO!

Screen on the Green po sedmi put u Zagrebu

S obzirom da se ulaznice za filmske projekcije ne naplaćuju, svi posjetitelji će potpuno besplatno moći uživati u filmskom i glazbenom programu

Screen on the Green uz kviz KOZA
Screen on the Green uz kviz KOZA (Arhiva)
Više o

Jarun

,

program

,

Ljetno kino Tuškanac

,

Screen on the Green

SCREEN on the GREEN je filmski piknik festival koji se sedmu godinu za redom održava u najpopularnijim zagrebačkim gradskim parkovima, događaj koji je kroz godine postao neizostavan dio zagrebačke "ljetne kulturne scene". Festival je dostupan široj publici različitih filmskih preferencija, a ugodnu atmosferu toplih ljetnih večeri osigurava velik broj filmova domaće i strane produkcije.

S obzirom da se ulaznice za filmske projekcije ne naplaćuju, svi posjetitelji će potpuno besplatno moći uživati u filmskom i glazbenom programu. Posjetitelji će se na ovaj način dodatno upoznati s nekima od najljepših  zagrebačkih javnih prostora kojima ovaj filmski festival daje dodatnu funkciju i pretvara ih u ono što u svojoj naravi i jesu, mjesta za opuštanje i zabavu.

Kao i proteklih godina održavanja festivala, projekcije filmova odvijat će se na AIRSCREEN projekcijskim platnima dijagonale do 12m, koja su brzo postala jedna od najistaknutijih karakteristika SCREEN on the GREEN festivala. Airscreen projekcijsko platno funkcionira na principu punjenja zrakom što mu omogućuje veliku prilagodbu svim podlogama koje susrećemo na otvorenim prostorima. Čvrstoća i stabilnost Airscreen filmskog platna garantiraju najveću moguću kvalitetu svake video projekcije.

Ove godine SCREEN on the GREEN uvodi dvije vrlo bitne novosti u samoj realizaciji festivala. Prva je uvođenje DCP (eng., Digital Cinema Package) projektora u tehnički dio realizacije filmskog dijela festivala, koji nudi brojne prednosti nad standardnim digitalnim projektorima, među ostalim i superiornu kvalitetu slike te mogućnost prikazivanja najnovijih filmskih naslova. Druga je inovativna tehnologija korištenja solarne energije korištenjem "SOLAR CINEMA ADRIA" sustava. Fotonaponski sustav na kombi vozilu skuplja sunčevu energiju tijekom dana i pretvara je u sliku i zvuk kino projekcije pod zvijezdama.

Projekcijama kratkih filmova i dugometražnog večernjeg filma 1. rujna na Jarunu i 9.rujna na Ljetnom kinu Tuškanac prethodit će KOZa, zabavni Kviz općeg znanja. Cijeli program 9. Screen on the Green filmskog piknika provjerite ovdje

 

22.08.2017. 15:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh