« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
PLAN NAPADA

113 uhićenih nakon otkrića ćelije Al-Kaide u Saudijskoj Arabiji

Članovi ćelije su se pripremali počiniti terorističke napade u zemlji, a u akciji je zaplijenjeno oružje, računala i dokumenti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

terorizam

,

teroristi

,

Al Qaida

,

Al-Kaida

,

Al Qaida ćelija

,

Al Qaida Saudijska Arabija

Ćelija Al-Kaide koja obuhvaća 101 osobu razotkrivena je u Saudijskoj Arabiji, kao i još dvije skupine po šest osoba koje su planirale napade na naftna postrojenja na istoku tog kraljevstva, objavilo je u srijedu njegovo ministarstvo unutrašnjih poslova.

Uhićena je 101 osoba glavne ćelije, precizira ministarstvo u priopćenju koje je pročitano na državnoj televiziji Ekbarija. Među tim osobama je 47 Saudijaca, 51 Jemenac, jedan Somalac, jedna je osoba iz Bangladeša, a jedan je Eritrejac.

Članovi ćelije su se pripremali počiniti terorističke napade u kraljevstvu, dodaje ministarstvo koje je istaknulo da je zaplijenjeno oružje, streljivo, računala i dokumenti.

Otkriće ćelije omogućila je istraga pokrenuta nakon što su se u Saudijsku Arabiju u listopadu 2009. infiltrirala dva člana Al-Kaide. Strani članovi ćelije od 101 osobe su ušli u zemlju pod izgovorom da traže posao ili posjećuju sveta mjesta Meku i Medinu.

Dvojica članova su pripremala samoubilačke atentate.

Skupine su djelovale neovisno jedna o drugoj, precizira ministarstvo i dodaje da su dvije skupine bile sastavljene od 11 Saudijaca i jednog Jemenca koji su trebali napasti naftna postrojenja na istoku kraljevstva.

Ministarstvo nije preciziralo kada i gdje su uhićene dvije skupine.

Posljednjih godina saudijske službe sigurnosti zadale su Al-Kaidi teške udarce unutar kraljevstva. (hina/metro-portal)

24.03.2010. 19:33:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh