« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina
ZAPAMTITE :)

10 zapovijedi za rješavanje celulita

Riješite se celulita
Riješite se celulita (Arhiva)
Više o

prehrana

,

celulit

,

vježbe protiv celulita

Celulit nema prijatelja, jer svim smeta nezgodna i nelijepa narančina kora na osjetljivim dijelovima tijela izložena pogledima cijeloga svijeta.

Ako i vi spadate u nesretne osobe koje ga imaju, donosimo vam malu Bibliju rješavanja celulita - ne samo da ćete ga učiniti gotovo nevidljivim, već ćete i kvalitetu života podići na sasvim novu razinu.

Domaće anticelulitno ulje - u bazno ulje (badem, jojoba, maslina) dodajte kvalitetna eterična ulja koja potiču cirkulaciju - cimet, kadulja, đumbir, geranij, ružmarin. Sve skupa neka bude destak kapi. Kombinirajte dva do tri ulja. 

Domaći piling - recept je izuzetno jednostavan: pomiješajte žlicu maslinovog ili kokosovog ulja, žlicu šećera i žlicu kave (iskoristite talog koji je ostao nakon što ste skuhali kavu). Pilingom energično izmasirajte noge za vrijeme tuširanja.

Fizička aktivnost - morate se znojiti ako želite istopiti celulit. Nema tu puno priča, nego uskočite u svoje tenisice i izađite iz kuće. Žustro hodajte ili trčite. Što god možete. Važno je da se kući vratite mokri - a da to nije od kiše. 

Kretanje - ne sjedite prekriženih nogu, što češće hodajte. Ako radite sjedilački posao, svakih sat vremena protegnite noge. Ako imate stepenice u firmi, potrčite gore-dolje koji put u tih osam sati. 

Masaža - nije nimalo lagano samu sebe izmasirati, no učinak je dvostruki - osim što ćete masiranjem bedara, potkoljenica i ruku, potaknuti cirkulaciju i "otjerati" celulit, istovremeno ćete ojačati ruke kojima masirate i umoriti se, a možda i oznojiti.

Plank - iako spada pod vježbanje, važnost planka je tolika da je zaslužio svoju posebnu zapovijed: morate je pažljivo raditi i paziti da ne propadate u leđima. Dovoljno vam je doslovce dvije-tri minute na dan da napravite plank. Iz nama nepoznatih razloga, osim što učvršćuje mišiće cijelog tijela, ovaj izdržaj u skleku briše i celulit.

Prehrana - u borbi protiv celulita važne su namirnice koje su bogate vodom i vlaknima, a nisu jako masne. Također, izuzetno je bitno da ne jedete šećer i 'prazne' ugljikohidrate. Izbacite bijeli kruh, tjesteninu, slatkiše, a ubacite cjelovite žitarice, med, datulje. Što više jedite mahunarke, svježe krastavce, rajčice, koromač, bobičasto voće, zeleno povrće, salate, bijelo meso i začine - đumbir, papar,  kurkumu, cimet.  Izbjegavajte alkohol i slatkiše. 

Stres - nije ga moguće izbjeći, ali moguće je kvalitetno živjeti s njim. Nađite svoj način da se opustite i da uživate. Važno je uživati. Stoga otiđite u šetnju. Bavite se nekim hobijem koji vas zaokuplja. Sve to jako dobro djeluje na organizam.

Tuširanje - potaknut će cirkulaciju ako kombinirate toplu i hladnu vodu. Kod promjene temperature vode, uvijek krećite od stopala da vam se tijelo navikne. Za vrijeme tuširanja žustro izmasirajte bedra pilingom, a tuuširanje završite hladnom vodom.

Voda - alfa i omega borbe protiv celulita, a traba je piti najmanje dvije litre dnevno. Dan započnite čašom mlake vode s limunom koju ćete popiti natašte te će vam potaknuti metabolizam. 

Ako ste pažljivo pročitali sve savjete, vjerojatno ste shvatili gdje ste do sada griješili - pa navalite i promijenite svoj život!

03.05.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh