« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
ODABIR

10 Xiaomijevih pametnih telefona do 2.000 kuna za vašeg školarca

Uz 8 pametnih telefona iz serije Redmi, Xiaomi u ponudi do 2.000 kuna nudi i 2 pametna telefona iz Mi serije

Xiaomi ima odgovore na vaše nedoumice
Xiaomi ima odgovore na vaše nedoumice (Xiaomi)
Više o

Xiaomi

,

Mi A2 Lite

,

Redmi 6

Početak nove školske godine za brojne roditelje donosi i nedoumice oko izbora prikladnog pametnog telefona za svog školarca. Naime, pametni telefoni sveprisutni su među učenicima, a osim toga osiguravaju i lakše komuniciranje s roditelijma i vršnjacima.

Četvrti vodeći proizvođač mobitela i potrošačke elektronike u svijetu, Xiaomi, ove je školske godine osigurao bogatu ponudu visokokvalitetnih pametnih telefona s vrhunskim performansama po pristupačnim cijenama, koji će zasigurno, s oduševljenjem, prepoznati i brojni roditelji koji za svoju djecu traže najbolji omjer kvalitete i cijene.

Tako se u rangu pametnih telefona do 1.000 kuna mogu pronaći Redmi 5A i Redmi 6A, dok su u kategoriji do 2.000 kuna dostupni Redmi 6, Redmi Note 5A Prime, Redmi S2, Redmi Note 5, Redmi 5, Redmi 5 Plus, Mi A1 te Mi A2 Lite.

Redmi 5A sa svojom savršenom ravnotežom pouzdanog hardvera i softvera, a koje pokreće Qualcommov 425 quad-core procesor, te razumnom cijenom predstavlja izvrstan izbor za sve korisnike. Uz 5'' HD zaslon te 13 MP stražnju kameru koja nudi mogućnost naprednog PDAF autofokusa, Redmi 5A opremljen je i baterijom od 3.000 mAh koja će osigurati dugu izdržljivost ovog uređaja.

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal >>

Redmi 6A opremljen je revolucionarnim Media Tek Helio P22 procesorom na 2,0 GHz koja je temeljena na 12 nanometarskoj tehnogiji, a uz 13 MP stražnju kameru i 5MP prednju kameru, omogućit će fotografije neupitne kvalitete čak i u pokretu. Umjesto senzora otiska prsta, biometrijsku autentifikaciju na ovom pametnom telefonu, koji odlikuje 5.45'' prikaz na cijelom zaslonu te 2 +1 ulazom za kartice, omogućuje AI otključavanje licem.

Neodoljivo podsjećajući na Redmi 6A, Redmi 6 koristi 5.45'' HD zaslon veličine 1.25 μm piksela, a napaja ga baterija jačine 3000mAh. Osim 12 MP + 5 MP AI dvostruke kamere te prednje 5 MP kamere, ovaj pametni telefon tankog i zakrivljenog dizajna odlikuje mogućnost inteligentnog uljepšavanja fotografija (AI Beautify) u čemu će moći uživati svi ljubitelji savršenih selfie fotografija. Ne manje važno, Redmi 6 se može pohvaliti mogućnošću AI otključavanja licem te revolucionarnim Media Tek Helio P22 procesorom na 2,0 GHz temeljenom na 12 nanometarskoj tehnogiji.

Redmi Note 5A Prime i Redmi S2 odlikuje vrhunska 16 MP kamera sa selfie-svjetlom koja je stvorena za sve selfie majstore. Redmi Note 5a Prime pokreće Snapdragon 435 octa-core procesor koji pruža besprijekorno iskustvo igranja, dok je Redmi S2 opremljen Snapdragon 625 procesorom. Oba pametna telefona opremljena su baterijom od 3080 mAh koja osigurava dugu izdržljivost. Uz navedeno, Redmi S2 odlikuje i 12 MP + 5 MP AI stražnja kamera koja je ugrađena i u Redmi Note 5 pametni telefon. Osim toga, Redmi Note 5, zahvaljujući AI tehnologiji, prepoznaje značajke lica te nudi na tisuće opcija prirodnih poboljšanja, dok 1.25 μm veliki pikseli pružaju visokokvalitetne fotografije čak i u uvjetima slabog osvjetljenja, što ovaj uređaj čini idealnim izborom za sve obožavatelje društvenih mreža, dok će ga baterija visokog kapaciteta od 4.000 mAh učiniti izdržljivim i više od jednog dana.

Svi ljubitelji igranja uz malu potrošnju baterije svoj će izbor zasigurno pronaći u pametnim telefonima Redmi 5 te Redmi 5 Plus koji osiguravaju zaslon 18:9 formata. Osim toga, tu je i 12 MP visokokvalitetna kamera koja osigurava sjajne fotografije u različitim uvjetima osvjetljenja. Pored navedenog, Redmi 5 osigurava prekrasne portrete uz pomoć Beautify 3.0, dok Redmi 5 Plus dodatno nudi i 5 MP selfie kameru s vlastitim LED osvjetljenjem te okrugli čitač prstiju. Oba pametna telefona pokreće Snaprdragon procesor - 450 octa-core procesor ugrađen je u Redmi 5 pametni telefon, a nešto jači 625 octa-core u Redmi 5 Plus.

Uz 8 pametnih telefona iz serije Redmi, Xiaomi u ponudi do 2.000 kuna nudi i 2 pametna telefona iz Mi serije. Riječ je o Mi A1 te Mi A2 Lite mobilnim uređajima, ujedno i jedinim uređajima u ovoj cjenovnoj kategoriji koji nude Android One softver, nastao u suradnji s Googleom. Neograničena pohrana fotografija visoke kvalitete na Google servisu, uz radnu memoriju od 4GB te internu memoriju od 64GB kao i dvostruku 12 MP kameru uz mogućnost 2x optičkog i 10x digitalnog zooma, čini Mi A1 idealnim izborom za sve ljubitelje snimanja fotografija i videozapisa. Debljine od samo 7,3 mm, prekrasnih zaobljenih rubova i diskretnih linija, Mi A1 pruža osjećaj kao da je prilagođen za ruku baš svakog korisnika, dok ga prednje 2,5 D Corning Gorilla Glass čini otpornijim na padove. S 5,84″ FHD 19: 9 full screen zaslonom, Mi A2 Lite prikazuje više sadržaja na jednoj stranici, dok se tzv. „notch" na zaslonu telefona može prilagoditi osobnim preferencijama korisnika ili ga se učiniti potpuno nevidljivim. Tanak je i udoban za držanje u ruci te u potpunosti prilagođen za rad jednom rukom. Odlikuje ga 12MP + 5MP stražnja AI dvostruka kamera, veličine piksela 1,25 μm, koja bez obzira postoji li pozadinsko osvjetljenje ili tama, omogućuje snimanje izrazito oštrih fotografija. Mi A2 Lite pokreće Qualcommov Snapdragon 625 procesor, što rezultira niskom potrošnjom energije, a za što je dodatno zaslužna i baterija od 4000mAh koja osigurava izdržljivost ovog pametnog telefona tijekom cijelog dana. Mi A2 Lite opremljen je i 2+1 ulazom za kartice (dvojna nano-SIM kartica i ulaz za micro SD, pri čemu se memorija može proširiti i do 256 GB.

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal >>

02.09.2018. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh