« Fun
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
internet ludilo

10 sjajnih web stranica za ubijanje vremena

Naravno, najvjerovatnije ćete raditi. Ali zašto se mučiti kada možete potrošiti sate isprobavajući ove privlačne web stranice pita se novinar PC Worlda

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

ubijanje vremena

,

top-lista internetskih stranica

Upozorenje: Čitanje ovog članka može biti štetno za vašu produktivnost. Navedene web stranice vas mogu odvući od dosadnih zadataka koje ste dobili na poslu i u potrazi za vašom pažnjom mogu prouzročiti da provedete sate i sat ljenčarući.

Ma, koga zavaravamo? Danas ionako nećete završiti nikakav zadatak. Pa stoga vam je bolje da potrošite vrijeme u stilu--i ove web stranice će vam pomoći u tome. Pretpostavivši da ste već upoznati sa Facebookom i YouTubeom i Wikipediom, odlučili smo da svatko daljnje ozbiljno potkopavanje vaše motivacije prema radu vuče sa sobom neke nove tvrde orahe. Naš jedini kriterij je: Svaki site bi trebao biti zabavan i ovisan. I našli smo ih oko 10. Sad samo uzmite nešto privatnosti, namjestite se ugodno u vašem naslonjaču, i počnite klikati. Opomena: ako budete uhvaćeni, neće vam donijeti ništa dobroga ako kažete svom šefu da smo mi oni koji smo vam to predložili.

1. Stripgenerator
Stripgenerator se radi o izradi stripa, a ne o utklanjanju odjeće kako ste možda na prvi pogled pomislili. Site vam dopušta da napravite vaš osobno iskrojeni strip u samo nekoliko minuta. Odaberite iz niza likova i objekata, i tada oživite vaš strip, jedan po jedan kvadratić. Ako se osjećate posebice pustolovnim, prijavite se i započnite vlastiti "strip blog" i vaš sadržaj će biti prikazan na njihovoj web stranici.

2. FMyLife
FmyLife nagovara korisnike da pošalju anonimnu istinitu životnu priču koje su zapravo najgore stvari koje su se nekom dogodile u određenoj životnoj situaciji i koje su se stravično obistinile. Priče nisu uvijek podobne za svu publiku, pa je posjet na stranicu na vašu diskreciju.

3. LivePlasma
Za svakog glazbenog ili filmskog fanatika, LivePlasma vam pomaže da nađete nove filmove i glazbu gradeći interaktivne mape oko trenutačnih "favoritesa". Web stranica je kao skrojena za vaše kulturne potrebe.

4. Samorost
Ako još niste doživjeli očaravajuću grafiku i privlačne point&click avanture Samorosta, morali biste probati. Ima samo određen broj razina, tako da je opasnost trošenja puno vremena smanjena, ali nijedno vrijeme koje je tako kreativno ne može biti uzalud potračeno osim...

5. BeFunky.com
Dodajte neke pizze u sliku vašeg profila sa BeFunky.com stranice. Stranica je web-bazirana aplikacija koja vam omogućuje da jednostavno preoblikujete bilo koju fotografiju u lik iz crtanog filma ili slikariju sličnu Warholu.

6. Stuff on my cat
Ovo nije interaktivna web stranica, no ona sadrži mnogo fotografija i mnoge od njih će vas nasmijati od srca, s time da vam trebaju sati da prođete kroz čitavu stranicu. Slike se prostiru od slatkih do bizarnih, pa čak i ako niste ljubitelj mačaka, ovu web stranicu vrijedi posjetiti.

7. Safety Graphic Fun
Treba li posjetitelje zooloških vrtova upozoriti "Molim Vas ne sjedite na krokodilu"? Treba li zaposlenicima tvrtke podsjetnik "Ne spavajte ispod vozila"? Koliko god blesavo zvučalo, to su zapravo upozorenja kaja se nalaze na znakovima javne sigurnosti. Safety Graphic Fun se trudi kombinirati najurnebesnije parole i neobične obavijesti od kojih su neke iznenađujuće apsurdne.

8. Virtual NES
Pridružite se staroj školi i igrajte desetke originalnih Nintendo igri online. Jednom kada se priviknete na kontrole bazirane na tipkovnici, čak ni Chuck Norris vas neće moći odvući od računala.

9. Pogo
Nađite velik izbor igrica koje ubijaju vrijeme u Pogou. Pogledajte možete li uspješno slovkati u Scrableu, dominirajte u Dominu, ili se odvezite na željeznici Reading Railroad u slatku pobjedu na Monopolyju.

10. Omegle
 Komunicirajte s potpunim strancima u neobičnom novom svijetu Omegla. Ovaj jednostavni site vas ubacuje na jedan-na-jedan chat s nasumičnom osobom i ne postoje granice gdje vas razgovor može odvesti.


27.08.2009. 11:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh