« Život
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
ZABAVNO

10 laži koje su vam rekli o Božiću

Od samog nastanka Božića kao blagdana preko datuma i običaja, većina toga u što vjerujete i govorite djeci je - čista neistina

Što da uopće kažemo o Djedici ... :)
Što da uopće kažemo o Djedici ... :) (Arhiva)
Više o

laži

,

Božić

,

mitovi

,

tri kralja

,

Xmas

Božić je najdraži praznik svima - obitelj se okuplja, dobivaju se darovi, kuće mirišu na kolače i ukusnu hranu i sve je lijepo i krasno ... osim činjenice da se tijekom godina oko Božića isplelo toliko mitova i laži da bi bilo smiješno da nije tužno.

Ekipa s YouTube kanala Alltime10s skupila je na jednom mjestu 10 najčešćih laži koje slušamo o Božiću, pa iako nemamo želju kvariti blagdaski ugođaj, ovo jednostavno morate znati ...

10. Xmas se ne piše - ne, to nije znak nepoštovanja prema ovom prazniku i ne izbacuje Krista iz Christmasa, ta je kovanica nastala pred tisuću godina, a X je zapravo kratica za Isusa na grčkom.

9. Sve o Tri kralja - koji zapravo nisu kraljevi već mudraci, nigdje ne piše koliko ih je bilo, a još manje kako se zovu ... priča je potpuno izmišljena, iako zvuči sjajno, ako ne vjerujete - pročitajte Bibliju još jednom.

8. Samoubojstva na Božić - oko svakog Božića krenu članci o tome kako se broj samoubojstava povećava zbog tuge ljudi koji su sami ... što jednostavno nije istina kad se provjere stvarni podaci kojima raspolažu policije širom svijeta, već je upravo suprotno!

7. Isus je rođen na Božić - ne, nije. Biblija to ne spominje niti na jednom mjestu, štoviše, ne može se niti sa sigurnošću pretpostaviti kada se rodio, čak niti koje godine.

6. Sve o sobovima - oni koji vuku sanjke po nebu ... imaju čak i imena i raspored u zaprezi, no prvi u se puta pojavili u pjesmi "A Visit from St. Nicholas" koju je, vjeruje se, napisao Clement C. Moore. E sad, pravi muški sobovi odbacuju rogove početkom prosinca ... dok ženskim sobovima ostaju ... i tako dalje ... :)

5. Božić je kršćanska ideja - ne, nije, zapravo ga je kao proslavu uveo - rimski car u četvrtom stoljeću naše ere.

4. Rat oko Božića - stvarno je postojao u 17. stoljeću, između religioznih fanatika koji su to smatrali sramotom (puritanci) pa je Cromwell čak hapsio svećenike koji su držali božićne mise ... 

3. Darovi se daju zbog Tri kralja - i opet pogrešno, to je ostatak rimskih Saturnalija koje su završavale - 25. prosinca dijeljenjem darova. 

2. Coca Cola je napravila crvenog Djedicu - ovaaj ... ne, i to je krivo. Ma koliko ne voljeli korporacije i tu cijelu priču, oni su tu potpuno nevini - od pravog sv. Nikole koji je u 4. stoljeću nosio crveni plašt do mnogobrojnih ilustracija napravljenih davno prije Coca-Colinih reklama, Djedica je obučen u crveno.

1. Pomoćnici Djeda Mraza/Božićnjaka - vesela ekipica koja cijele godine ne radi ništa drugo nego proizvodi i pakira darove ... hja, zavisi koga pitate, Austrijanci, Francuzi i Nijemci ne bi se složili s tom idejom ...

Detaljnija obrazloženja pogledajte u sjajnom videu:

18.12.2016. 13:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh