« Život
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
LJUBAV 2015.

10 dobrih novogodišnjih odluka za parove

Donesite zajedničke novogodišnje odluke s osobom koju najviše volite - lakše ćete ih se držati i više uživati zajedno

Parovi trebaju donijeti zajedničke odluke
Parovi trebaju donijeti zajedničke odluke (Shutterstock)
Više o

ljubav

,

sretna veza

,

parovi

,

novogodišnje odluke

Novogodišnje odluke su na lošem glasu. Većina smatra da ih se ionako držimo samo prvih nekoliko dana nakon čega ponovno padaju u zaborav. Upravo iz tog razloga zajedničke odluke mogu biti dobro rješenje jer se partneri mogu međusobno podsjećati i poticati prema ispunjenju zajedničkih ciljeva. Slijedi nekoliko prijedloga za odluke koje možete podijeliti s partnerom za sretnu vezu u 2015.:

Činite dobro zajedno - odaberite udrugu ili ustanovu koju podržavate i volontirajte u njoj s vremena na vrijeme (ne samo preko blagdana).

Jedite svjesno - lakše je jesti pred TV-om i zajedno gledati film, ali pokušajte svoje zajedničke obroke učiniti posebnijima. Odaberite dane u tjednu u kojima kuhate i jedete zajedno za stolom. Osim što ćete se zdravije hraniti, kvalitetnije ćete provesti vrijeme.

Znojite se zajedno - zajedno se počnite baviti sportom, bez obzira na to jeste li pretili ili ne. Planinarite jednom tjedno ili zajedno trčite, krenite na badminton a možete se i skupa učlaniti u neki klub ili teretanu.

Neka vam seks postane prioritet - svakodnevne obveze i rutine nisu dobre za seksualni život pa pokušajte ponovno probuditi vatru i s vremena na vrijeme učiniti nešto posebno seksi za partnera. Kupite novo donje rublje, istražite nove položaje ili jednostavno provjerite neku novu lokaciju u stanu. Podijelite i ispunite si barem jednu seksualnu fantaziju.

Smanjite prepirke - sjetite se rasprava koje ste vodili ove godine i pitajte se koje od njih su zaista bile potrebne. Prije nego što započnete svađu 2011. provjerite sami sa sobom je li tema uistinu vrijedna bučne rasprave.

Budite emocionalno iskreni - otvoreno izgovorite što osjećate i nemojte izbjegavati neugodne istine. Važno je počinjati rečenice s "ja osjećam", a ne "zbog tebe", "ti si kriv", i slično.

Smanjite multitasking - ne skrolajte po tekstovima kad vam partner nešto govori i ne pokušavajte raditi više stvari odjednom kad biste se trebali posvetiti samo njemu/njoj. Vjerojatno mislite da ste dobri u multitaskingu, ali prisjetite se da vaša voljena osoba zaslužuje vašu potpunu pozornost.

Slušajte - neka 2011. buda vaša godina slušanja. Sjednite, gledajte ga/ju u oči i jednostavno slušajte što vam govori, bez prekidanja. Postavite dodatna pitanja ako nešto niste dobro razumjeli. Aktivno slušanje nije nimalo jednostavno, traži dodatno vrijeme ili napor, ali je važno u svim oblicima međuljudskih veza.

Igrajte se - odrasli često zaboravljaju ili potiskuju djetinjaste porive u sebi, iako za to nema nikakvog opravdanog razloga. Potucite se jastucima, škakljajte, skinite društvene igre s police, naučite kako se radi sushi....

Recite "volim te" - bez obzira na duljinu trajanja veze, lijepo je čuti te dvije čarobne riječi. Primite partnera za ruku, pogledajte ga u oči i recite mu da ga volite. Oboje ćete se osjećati bolje.

31.12.2014. 21:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh