« Knjiga
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
COOL

Zvižduk s Fejsbukovca - predstavljanje ura(d)tka Denisa Giljevića u Booksi

Zvižduk s Fejsbukovca treći je samostalni (ob)literarni izlazak Denisa Giljevića u disko klub književnika koji više pate od forme, a manje paze na sadržaj

Šta sve rade s tim Fejsbukom, sramota jedna ...
Šta sve rade s tim Fejsbukom, sramota jedna ... (Arhiva)
Više o

Booksa

,

Dnevnik Facebook idiota

,

Zvižduk s Fejsbukovca

,

Denis Giljević

"Dnevnik Facebook idiota" zbirka je anegdota, crtica, misli, događaja, svjedočenja, čuđenja, gomilanja upitnika i nuđenja određenog pogleda i perspektiva vezanih za korištenje kompjutera logiranog na Facebook i društvene mreže kao produžetka realnog društvenog života.

Proniknuti tajne i dobiti krajnje odgonetke nije bilo moguće. Mnogi su teoretičari komunikacija, web platformi, društvenih mreža, sociolozi, istraživali i pokušali predviđati o čemu je riječ i kamo putuje ta web izmišljotina. Ali vrijeme od lansiranja 2004. do desetgodišnjice premalo je za plasiranje ikakvih pečatiranih zaključaka. Kritičari i oponenti već nekoliko godina guče kako je samo pitanje vremena kada će Facebook pokazivati tendencija opadanja te kako je slom neminovan. Nakon kraha na burzi prilikom ponude, prodaje dionica, očekivali su strmoglavi krah, međutim ništa od toga zasad. S jedne strane Google plovi svojim tokovima, kupili su You Tube pa proširili web sestrinstva i bratstva, s druge strane Facebook.

Jedini ispravni pristup stoga se doimalo pokušati ponuditi individualni i osobni pogled pa kroz praktični primjer proniknuti do nekih sitnih tajni ili ne biti ulovljen u zamkama Facebooka.

"Dnevnik Facebook idiota" osmi je samostalni knjiški komad Anđela Jurkasa u zadnjih 5 ljeta. I dođe kako prva rvacka interaktivna knjiga. Neki bastard publicistike i proze. U čemu je tajna koga zainteresira vidjet će. Nakon limited editiona lanjskoga koje je dobilo svojih stotinjak vlasnika, ovo upgrade izdanje dođe kao prvi ovdašnji naslov koji će biti plasiran kombinacijom na dva medija i čiji se daljnji nastanak i razvoj može pratiti ovdje baš tu i tu. Dakle, knjiga ima svojih stotinjak fiksnih stranica na jednom mediju, a sve ostalo bila je i bit će živa riječ na Facebooku. Više o "Dnevniku Facebook idiota" saznajte ovdje!

Želite li o "Dnevniku Facebook idiota" više saznati iz prve ruke umjesto iz središnjeg dnevnika, ugodna i/ili neugodna pitanja slobodno pošaljite na e-mail angelojurkas@gmail.com ili zvrcnite broj 098 707616 na koji se automatski javlja Anđelo Jurkas!

Bez ijednog gigabajta S-RAMa i intelektualno tanji nego ikad - stigao je najnoviji isPad Denisa Giljevića - "Zvižduk s Fejsbukovca"! Uređaj je u potpunosti zaštićen od virusa - brojnim tvorničkim testovima dokazano je da nikad nije kihnuo! A što je najbolje, superpomodni isPad izgu(b)ljene generacije možete dobiti potpuno besplatno i bez potpisivanja ugovora s vragom! Više o "Džaba, ali ne i džabalesku" promotivnoj tarifi, akciji bez premca i presedana, saznat ćete uskoro!

Poznate specifikacije Zvižduka s Fejsbukovca:

Operativni sustav: Microcost Weirdos X2

Procesor: višejebeni ZSFBook Pro s ne-bitnom arhitekturom, minimum 2 gigahercinfarkta

Zaslon: 10,7 inčni multi-hrač zaslon otporan na pljuvanje, ali osjetljiv na dodir - po mogućnosti izbjegavati prekomjerno diranje

Rezolucija: UN, još nije izglasana

RAM: bez S-RAMa

Pohrana: 1 kiloarak papira

Rotacija ekrana: da, 360 stupnjeva

Bežično povezivanje: emocionalno

Kamere: voli

Standbyme Time: odavde do vječnosti

Dimenzije uređaja: treća i četvrta

Vanjske tipke i priključci: ravno 50 posto slova hrvatske abecede (neka i u dva primjerka!) i zviždaljka osjetljiva na dah, bezgranične mogućnosti proširenja

Zahvaljujući zavidnoj količini papira u dojmljivom kućištu, uz Zvižduk s Fejsbukovca u rukama imat ćete osjećaj da čitate pravu pravcatu knjigu!

Skandalozno! Zvižduk s Fejsbukovca oteo i brutalno silovao riječi hita Hladnog piva!

 

Zvižduk s Fejsbukovca feat. HPv

Pohranjeni i ludi (statusi)

 

Dosta sam dugo surfao netom,

samoću liječio kakti chatom,

na Fejsu sreo ljude koji drugom sude,

i pameću zatečene, u postu nedorečene...

 

Zato ne jebem više elitni kliše

da se samo mudar status piše

pa zar nijedan lajk, nijedan klik

za onih milijun priglupih

koji su bili tu kada je pao IQ...

 

Kad sam vikendom osnov'o grupu

i kad je stranica zjapila ko crna rupa

meni su gluposti pružile ruku

i postovima odvukle do jutra...

 

Nisu bili neki, vjeruj mi,

al' svaka im hvala...

Kad nema velike mudrosti

dovoljna je i šala...

 

Nisu bili neki, vjeruj mi,

al' svaka im hvala

jer šutnja je zatvor, a riječi se troše,

možda to nije kul, al' ko mi šta može...

 

Kad nema velike mudrosti dovoljna je i šala...

Zvižduk s Fejsbukovca treći je samostalni (ob)literarni izlazak Denisa Giljevića u disko klub književnika koji više pate od forme, a manje paze na sadržaj, drugi pod visokim pokroviteljstvom Džaba the fARTa, tajnog društva za poticanje, provedbu i promicanje besplatnih krekreativnih kerefekalija i sprdARTčina. Više o Zvižduku s Fejsbukovca možete pročitati ovdje, a više o autoru možete saznati ondje.

Ukoliko osjećate glad i/ili žeđ za dodatnim informacijama zaputite se na prstima u informbistro na e-mail adresi zvizduksfejsbukovca@gmail.com. Želite li pak višak informacija umjesto iz prve ruke dobiti iz prvih usta ili ste možda zainteresirani za redakcijski primjerak Zvižduka s Fejsbukovca, upipkajte na svom telepametnjakoviću broj 095/3750 500 i tražite Denisa Giljevića.


30.09.2015. 10:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh