« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
SURADNJA

Zvijezda za buduće slastičarske zvijezde

Suradnja dvoje stogodišnjaka - Zvijezde i Ugostiteljsko-turističkog učilišta, koji su tradiciju potvrđenu kvalitetom uspješno uveli i u moderno doba, predstavljena je krajem listopada na smotri učenika i njihovih mentora

Suradnja na mjestu
Suradnja na mjestu (Zvijezda)
Više o

Zvijezda ulje

,

suradnja

,

Ugostiteljsko-turističko učilište

Prhko ili dizano tijesto, nadjev od jabuka, čokoladni preljev, karamela, sočne šljive -  priprema slastica u Hrvatskoj nikad nije privlačila više sladokusaca nego danas. Što zbog utjecaja emisija u kojima se peku kolači, što zbog zvjezdanog statusa kojim se slastičari kite, uz sve veći broj gastro-blogova koje vode entuzijasti, raste i interes za profesionalno usavršavanje u pripremi slastica.

Potvrđuju to i u Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Zagrebu, najstarijoj i najvećoj srednjoj školi u Hrvatskoj, koja je samo ove školske godine upisala 70-ak učenika koji će postati profesionalni slastičari.

- Učilište svoju 100-godišnju tradiciju baštini prema uzoru na bečke i praške strukovne škole i nositelj je razvoja što potvrđuju brojne generacije vrsnih ugostiteljskih i turističkih djelatnika koji su obrazovanje stjecali upravo u našoj školi.

Njima se pridružuju i nove generacije slastičara u Hrvatskoj koji danas, zbog razvoja domaćeg turizma, imaju priliku raditi slastice koje su na svjetskoj razini, pri čemu značajnu ulogu ima upotreba hrvatskih proizvoda, izjavio je Mladen Smodlaka, ravnatelj Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Zagrebu.

Izvrsnost Učilišta prepoznala je i vodeća hrvatska prehrambena tvrtka - Zvijezda.

- Zvijezda je vodeći proizvođač ulja te jedini proizvođač margarina i majoneze u Hrvatskoj, a  svjesni da je učenicima za rad i učenje nužan pristup kvalitetnim domaćim proizvodima, prepoznali smo napore Učilišta u educiranju mladih naraštaja kao priliku i odgovornost da kao tržišni lider učenicima olakšamo pristup kvalitetnim domaćim proizvodima i potaknemo ih da i u svom profesionalnom radu biraju hrvatsko, izjavila je Marina Knežević, direktorica marketinga i razvoja u Zvijezdi.

Suradnja dvoje stogodišnjaka - Zvijezde i Ugostiteljsko-turističkog učilišta, koji su tradiciju potvrđenu kvalitetom uspješno uveli i u moderno doba, predstavljena je krajem listopada na smotri učenika i njihovih mentora (Aronija kup). 

Osim Zvijezdinih proizvoda koje će učenici koristiti pri izradi kolača i savladavanju svih tajni pripreme prhkih tijesta i zamamnih krema tijekom praktične nastave, suradnja će se odvijati i kroz gostujuća predavanja Zvijezdinih tehnologa. Kurikulum predviđa i posjet učenika Zvijezdinom proizvodnom pogonu te edukaciju o razvoju, tehnologiji i proizvodnji masnoća koje su ključni sastojak za pripremu kolača.

23.10.2017. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh