« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci

Zvijezda u gubitku

Najpoznatija hrvatska tvornica uljnih prerađevina ne posluje najbolje

Fotografija vijesti
Više o

Zvijezda ulje

,

gubitak Zvijezda

Proizvođač jestivih ulja, biljnih masti, delikatesnog programa i trgovačke robe, tvrtka Zvijezda, u prošloj je godini zabilježila 4,5 milijuna kuna neto gubitka, za razliku od godine ranije kada je ostvarena dobit od 19,7 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

"Neto gubitak proizašao je iz povećanja osnovice poreza na dobit za revalorizacijsku vrijednost prodanog zemljišta", navodi se u komentaru Uprave.

Zvijezda lani bilježi rast ukupnih prihoda i ukupnih rashoda, pri čemu su rashodi rasli nešto bržom dinamikom.

Ukupni su prihodi Zvijezde iznosili 994,3 milijuna kuna i povećani su 21,4 posto. Pritom su prihodi od prodaje u zemlji povećani 22,4 posto, na 775,9 milijuna kuna, a prihodi od prodaje u inozemstvu 14,8 posto, na 178,13 milijuna kuna.

U tvrtki napominju kako su poslovni prihodi povećani i zbog povećanja prodajnih cijena te kako su prihodi od prodaje vlastitih proizvoda i trgovačke robe veći za 21 posto u odnosu na 2007.

Zvijezda je lani u odnosu na godinu ranije povećala ukupne rashode za 23,7 posto, na 981,78 milijuna kuna.

U komentaru Uprave se navodi kako je na rast troškova najviše utjecao rast cijena sirovih ulja, što se potkrepljuje i podatkom da je nabavna cijena najznačajnije sirovine, sirovog suncokretovog ulja povećana je za 55 posto u odnosu na 2007. godinu. (hina/metro-portal)

01.04.2009. 10:00:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh