« Biznis
objavljeno prije 7 mjeseci i 8 dana
REZULTATI

Zvijezda slavi 107 godina

Zvijezdini proizvodi – suncokretovo ulje, margarin i majoneza više od stoljeća su prvi odabir potrošača

Zvijezda slavi
Zvijezda slavi (Arhiva)
Više o

Zvijezda ulje

,

Zvijezda majoneza

U svoju 107. godinu Zvijezda ulazi kao kompanija čijih se pet brandova, prema nedavno objavljenoj BRANDscore ljestvici snage brandova, nalazi na listi top 10 najjačih u Hrvatskoj.

Tako je za svoj rođendan koji je obilježila u prošlom tjednu, Zvijezda od svojih potrošača dobila najbolji mogući poklon i potvrdu kvalitete koja traje dulje od jednog stoljeća.

Naime, prema dozvoli tadašnje kraljevske zemaljske vlade, 15. rujna 1916. je osnovana PRVA HRVATSKA TVORNICA ULJA - dioničko društvo, a prema aktu o osnivanju svrha je bila: "sagraditi tvornicu ulja, eksploatirati svakovrsne uljarice, te svoje proizvode rasprodavati". U međuvremenu je postala okosnica prehrambene industrije u Hrvatskoj. Svoju današnju poslovnu strategiju gradi u sustavu Fortenova grupe, a temelji je na stalnom ulaganju u zaposlenike i ulaganju u kompaniju.

Ovu veliku obljetnicu prije svega želim čestitati svim kolegama i zahvaliti im na predanom radu jer su oni najviše zaslužni za sve naše poslovne uspjehe. Samo zajedničkim snagama možemo voditi Zvijezdu prema novim iskoracima na zadovoljstvo naših potrošača, ali i cijelog našeg tima koji trenutno broji 442 zaposlenika. U skoroj budućnosti Zvijezda planira snažan investicijski ciklus, nove inovativne proizvode, dodatno jačanje izvoza i daljnje unapređenje radnog okruženja i uvjeta rada za sve zaposlenike" - izjavio je povodom 107. rođendana Tomislav Alagušić, predsjednik Uprave Zvijezde.

Imajući u vidu dobrobit zaposlenika, Zvijezda kontinuirano ulaže u poboljšanje ukupnih uvjeta rada i radnog okruženja. Nedavno su uvedeni novi modeli upravljanja ljudskim potencijalima koji potiču izvrsnost, razvoj kompetencija i karijernog puta te doprinose napredovanju, radnoj uspješnosti, uključenosti i zadovoljstvu djelatnika. U skladu s tim inicijativama kompanija je u ovoj godini dobila i važan certifikat Poslodavac Partner.

Zvijezdini proizvodi su prisutni na više od 20 tržišta od čega je najznačajniji izvoz na tržišta u regiji, a značajno je porastao i izvoz na tržište Europske unije. Realizacija novih investicija omogućit će otvaranje novih tržišta i doprinijeti rastu izvoza u ukupnoj strukturi prodaje.

U širokom portfelju proizvoda prepoznatljivi su, a ujedno i prvi izbor potrošača, Zvijezda majoneza, suncokretovo ulje i margarin.

Također kao tržišni lider i inovator, a ujedno i predvodnik novih trendova Zvijezda je razvila Planet of plants, prvu hrvatsku plant-based linija proizvoda.

Zvijezda je svjesna kako iza njezina uspjeha stoji povjerenje dugogodišnjih potrošača. Stoga se beskompromisno inzistira na kvaliteti postojećih i novih proizvoda kao i na aktivnom doprinosu zajednici u kojoj posluje, a među najpoznatijima je suradnjama s Udrugom za sindrom Down koja traje već sedam godina, te suradnja s Udrugom slijepih Zagreb. 

22.09.2023. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    22.09.2023. 09:11
    Sretan rodendan
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh